Satrançta nasıl gelişilir?

H0usten

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar öncelikle şöyle başlayayım. Chess.com da reytingim 700-800 arası normalde daha iyi olduğumu düşünürdüm ama bayağıdır oynamıyorum. Sorum şöyle nasıl kendimi geliştirebilirim? Varyant, gambit, tuzak açılış vs. hiçbir şey bilmiyorum. Tamamen rastgele oynuyorum hiçbir strateji olmadan hele hele oyunun başında tamamen rastgele oynuyorum. Acaba Türkçe ve planlı bir şekilde nasıl bir stratejiyle ilerleyeceğimi söyleyen gambit, tuzak vs. öğreten bir kaynak var mıdır?

Hocam Udemy satranç derslerine bak derim. Hangi seviyedeysen giriş,orta veya tecrübeli dersleri dinleyebilirsin. Saldırıdır, savunmadır. Etkili olabilir.

Arkadaşlar öncelikle şöyle başlayayım. Chess.com da reytingim 700-800 arası normalde daha iyi olduğumu düşünürdüm ama bayağıdır oynamıyorum. Sorum şöyle nasıl kendimi geliştirebilirim? Varyant, gambit, tuzak açılış vs. hiçbir şey bilmiyorum. Tamamen rastgele oynuyorum hiçbir strateji olmadan hele hele oyunun başında tamamen rastgele oynuyorum. Acaba Türkçe ve planlı bir şekilde nasıl bir stratejiyle ilerleyeceğimi söyleyen gambit, tuzak vs. öğreten bir kaynak var mıdır?
En iyisi satranç oynayan arkadaslar edinmektir. Yabanci kanallari cok beğeniyorum onlardaki açılışlari izleyip oyunlarina uyarlamaya çalış.

Hocam Udemy satranç derslerine bak derim. Hangi seviyedeysen giriş, orta veya tecrübeli dersleri dinleyebilirsin. Saldırıdır, savunmadır. Etkili olabilir.

Hocam 2 tane ücretsiz ders var onlar da 1.5 saat falan.

En iyisi satranç oynayan arkadaşlar edinmektir. Yabanci kanallari cok beğeniyorum onlardaki açılışlari izleyip oyunlarina uyarlamaya çalış.

Hocam Türkçe olursa daha iyi olur yoksa yabancı önerebilir misiniz?

Satranç analizleriyle kendimi geliştirdim ams ben hala hata yapıyorum bazen veziri bedavaya veriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı