Satrançta nasıl gelişilir?

semihefeekinci

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba forumdaşlar, okul satranç takımına alındım ve nisan sonunda turnuva var. Berbat oynuyorum, kendimi nasıl geliştirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba forumdaşlar, okul satranç takımına alındım ve nisan sonunda turnuva var. Berbat oynuyorum, kendimi nasıl geliştirebilirim?

Antrenmanlarla kendini geliştir, şahmat tekniklerini geliştir ve bir ton mat şekli var onları öğren dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle ezbere oynamayacaksınız. İtalyan açılışı Fransız açılışı gibi açılışları öğrenmeniz lazım. Geleceği görmeniz lazım oyunda. Ve benim en çok kullandığım yöntem olan kendinizden zorlarla oynayın. Ben okulun en iyi 3. satranç oyuncusuyum 1.'yi yenemiyorum ama bilerek onla yapıyorum gelişmek için.

Telefonuna popüler bir satranç uygulaması yükle bol bol pratik yap. Varyantlara çalış bu giriş seviye çoğu kişinin atladığı bir konu genelde. Karşındaki bir hamle yaptığında nasıl cevap verebileceğini düşünmen kolaylaşır. Bu video ve özellikle bu kanalı şiddetle tavsiye ederim hikaye dinler gibi dinlerdim bir aralar tüm videolarını izlemişimdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. Açılışlara ve özel hareketlere çalış. https://www.chess.com/tr/openings
2. Her oyunu kazandıktan veya kaybettikten sonra nerelerde hata yaptığını incele.
3. Profesyonel oyuncuların maçlarını izleyebilirsin ama bunu çok önermem. Çok hızlı çünkü hiçbir şey anlamayabilirsin.
4. Her gün pratik yapmalısın.

Ve benim kullandığım taktik heryerde işlemiyor ama kendinizi bir taşta ustalaştırın. Mesela ben vezirde çok iddialıyım ve karşı tarafın piyonlarını öyle hareket ettiriyorum ki arkadaki taşları açığa çıkartıp oyuna başlayabiliyorum tabi düzenini bozmaya oynadığımdan vezirim gidebilir bunu göze alıyorum.

Hocam chess.com'a telefondan üye ol cüzi bir miktara Gold üyelik al. Sürekli puzzle çöz, düşük seviyeden yüksek seviyeye doğru botlarla maç at. Bol bol oyun takip et. Magnus Carlsen, Ding Liren, Ediz Gürel, Yağız Kaan Erdoğmuş gibi hem kendi yaşına yakın hem de büyüklerin oyunlarını izle. Chess.com'da mobilde Gold üyelik alınca orada her maç sonu hatalarını da gösteriyor oradan kendi hatalarını analiz ederek gelişebilirsin. Eğer ciddiysen satrançta bunları yapmanı öneririm.

Selamlar 3.5 yıldır lisanslı olarak satranç oynayıp turnuvalara katılan ve okul için satranç kulübü kurdurmuş birisi olarak sana şu tavsiyelerde bulunabilirim.

1. Bol bol analiz videosu izleyerek problemleri tahta başında çözmeye çalışabilirsin.

2. Online veya yerel turnuvalara katılabilirsin (her zaman kendinden güçlü kişiler ile oynaman iyi olur)

3. Bol bol bulmaca çözersen hamleleri daha verimli yapabilirsin.

4. Oynadığın her oyunun sonucunda kritik hatalar üzerinden alternatif oyunlar oluşturarak o oyunlar üzerinde tekrar oynamalısın.

Seviyeni bilmediğim için verebileceğim tavsiyeler bu kadar. İstersen chess, lichess, aimchess chess24 fark etmez istek atarsın destek olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı