Savcı olunca torpilsiz işe nasıl girebilirim?

Öncelikle başlarken belirtmemde yarar var ki çevremde torpilsiz mesleğe girmiş birçok insan var. Teknik olarak da düşündüğünüz zaman prosedür gereği alinacak kişi sayisinin 3 katı çağırılır. Yani 200 kişi alinacaksa sınavın ilk 600'u çağırılır. Siz belirli bir dereceyi yaptıktan sonra şansınız her türlü olur. Kendinizi illa torpilm olması gerek yoksa hakim savci olamam diye şartlamayın. Referanstan ziyade sınavda derece yapmak da bir hayli çalışma gerektiriyor.
 
Atanamayan savci diye bir şey yok. İşsiz savci yok. Savcı okulu yok. Hukuk okursun, sınava ve mülakata girersin, beğenirlerse savci yaparlar sonra seni ilçenin birine yollarlar.

Sen hukuk fakültesine gir, bitir her şeyi bizden iyi öğrenirsin.
 
Kendini kanıtlamış bir üniversitede okursan, bir de yurt dışı denkliği de varsa neden iş bulamayasın ki? Hukuk okuması zor bir bölüm, bitirdikten sonra daha da zorlaşıyor. Her yerde üniversite var, sen seçkin olanlara girmeye bak. Ayrıca illa hukuk düşünüyorsan akademik alanda da ilerleyebilirsin.
7. sınıfa geçtim bu sene. Okul bitmesine 5 sene kaldı düşünmeye başlamalıyım.
Daha çok erken bee, yaz tatilinin tadını çıkar. Hayalini yine kur ablam ama bunu memleket meselesi hâline getirme. Daha önünde 4 yıllık bir lise serüveni olacak. Liseye girerken tıp istiyordum, şu an felsefe okumak istiyorum. Daha karakterin oturmamış, kişisel ilgi alanların tam belirlenmemiş. Biraz sakin ilerle, bunları da kafaya takma. Senin yaşında oturup Harry Potter okuyordum :)
 
7. sınıfa geçtim bu sene. Okul bitmesine 5 sene kaldı düşünmeye başlamalıyım.

Yolun daha çok başındasın. Rahat ol. 5 sene + 4 ya da 5 sene daha desek 9-10 sene var önünde. Bu süreçte kim öyle kim kala. Ben okulu kazandım gene dert etmedim senin kadar :D.
 
Hukuk mezunu olarak hiçbir şey demiyorum sadece ya sabır ya sabır diyorum neyse ki baska da bir şey dememisim cunku daha 7. sinifmissin. Sen uni sınavına girdiginde bakalim hukuk meslekleri ne hale gelmis olacak, yapay zeka bu sektorde ne kadar ilerlemiş olacak, insan gücüne ihtiyac ne kadar azalacak gorecegiz. Daha şimdiden 180 bin avukatın, 27 bin stajyerin ve 100 bin kusur hukuk fakültesi ogrencisinin oldugu, bir arz patlamasının yaşandığı sektörde yapay zeka hiç etki etmese bile ne kadar daha fazla hukukçuya ihtiyaç olacak gorecegiz. İstanbul okan uni mezunuyum bu arada
 
Hukuk mezunu olarak hiçbir şey demiyorum sadece ya sabır ya sabır diyorum neyse ki baska da bir şey dememisim cunku daha 7. sinifmissin. Sen uni sınavına girdiginde bakalim hukuk meslekleri ne hale gelmis olacak, yapay zeka bu sektorde ne kadar ilerlemiş olacak, insan gücüne ihtiyac ne kadar azalacak gorecegiz. Daha şimdiden 180 bin avukatın, 27 bin stajyerin ve 100 bin kusur hukuk fakültesi ogrencisinin oldugu, bir arz patlamasının yaşandığı sektörde yapay zeka hiç etki etmese bile ne kadar daha fazla hukukçuya ihtiyaç olacak gorecegiz. İstanbul okan uni mezunuyum bu arada.

Savcı, avukat veya hakim hangisi oldunuz? Ayrıca zorlanıyor musunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı