Savcılık sahte sosyal medya hesabını bulabilir mi?

Kaantoksız

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar kız arkadaşımın adına sahte instagram facebook ve Twitter hesapları açıldı. Sonra bu hesapları açan şahıs hesapları kapattı ama bizde ekran görüntüleri ve kullanıcı adları mevcut. Bu şahıs Twitter'da başkasının bikinili fotoğrafını kız arkadaşımınmış gibi paylaşıp onun hakkında iftirada bulundu. Şüphelendiğimiz birisi var ama o şüphelendiğimiz kişi Amerika'da yaşıyor. O da kız arkadaşımın eski sevgilisi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk acaba şahıs Amerika'da olduğu için bulunamaz mı?

Şahıs kız arkadaşımın fotoğrafınıda kullanarak sahte Instagram Facebook Twitter hesapları açtı ve insanlara sapık sapık mesajlar yazdı şüphelendiğimiz şahıs Amerika'da yaşıyor açtığı sahte hesaplarındaki mail adreslerininde gerçek mail adresi olduğunu düşünmüyorum random yazılmış mail adresleridir. Kız arkadaşım bugün savcılığa gitmiş bütün hepsini savcılığa vermiş savcılık siber suçlara devretmiş ve maddi manevi tazminat alırsın 1-2 milyon TL demiş kesin buluruz demiş. Ama şahıs Amerika'da yaşıyor aklımı karıştıran o? Sizce bulunabilir mi? Kız arkadaşımın aileside davaya dahil oldu. Onlarda savcılığa suç duyurusunda bulundular. Sizce ne olur bu sonuç. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devletlerin adli kurumlarının Meta veya X gibi sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de muhatap olunacak ofis açmalarını istemeleri biraz da bu nedenlerle aslında. Suç içeren durumlarda adli makamlar sosyal medya şirketlerinden istedikleri hesaplara ait bilgileri edinebiliyorlar. Ve bu bilgiler mail adreslerinden çok daha fazlasını içerebiliyor. Ama sanırım bunu yapan kişinin yine Türkiye mahkemelerinde görülüyor davaları ve ülkeye giriş yapmış olması gerekiyor. En azından suç kesinleşirse ülkeye girdiği an tutuklanması ve yargılanması söz konusu olabiliyor. Yani ben böyle olduğunu hatırlıyorum. Yapılabilecek en hızlı şey ne kadar hesap açılmışsa kapattırılması adına karar çıkması olacaktır diye düşünüyorum. Sosyal medyalarınızda lütfen her şeyinizi paylaşmayın. Geçmişte de vardı gelecekte de artarak devam edecek böyle suçlar. Ne paylaştığına çok dikkat etmeli insan.

Ölcelikle geçmiş olsun kardeşim! Herifi bulmak hiç sorun olmaz da Amerika’da olduğu için yakalanması zor olabilir. Yine de ümidini kesme!

Devletlerin adli kurumlarının Meta veya X gibi sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de muhatap olunacak ofis açmalarını istemeleri biraz da bu nedenlerle aslında. Suç içeren durumlarda adli makamlar sosyal medya şirketlerinden istedikleri hesaplara ait bilgileri edinebiliyorlar. Ve bu bilgiler mail adreslerinden çok daha fazlasını içerebiliyor. Ama sanırım bunu yapan kişinin yine Türkiye mahkemelerinde görülüyor davaları ve ülkeye giriş yapmış olması gerekiyor. En azından suç kesinleşirse ülkeye girdiği an tutuklanması ve yargılanması söz konusu olabiliyor. Yani ben böyle olduğunu hatırlıyorum. Yapılabilecek en hızlı şey ne kadar hesap açılmışsa kapattırılması adına karar çıkması olacaktır diye düşünüyorum. Sosyal medyalarınızda lütfen her şeyinizi paylaşmayın. Geçmişte de vardı gelecekte de artarak devam edecek böyle suçlar. Ne paylaştığına çok dikkat etmeli insan.
Sizce sonuç ne olur

Ölcelikle geçmiş olsun kardeşim! Herifi bulmak hiç sorun olmaz da Amerika’da olduğu için yakalanması zor olabilir. Yine de ümidini kesme!
Teşekkür ederim sizce sonuç ne olur bazıları bulunur diyor bazıları bulunmaz diyor

Denemeden bilemezsiniz. Orasını tahmin etmek zor. Önemli olan elinizden geleni yapmak ve gerekirse araya bu işte uzman kişileri sokarak daha sağlam hukuki adımlar atmak.
Savcılık kesin buluruz bulamamak düşük ihtimal demiş

Denemeden bilemezsiniz. Orasını tahmin etmek zor. Önemli olan elinizden geleni yapmak ve gerekirse araya bu işte uzman kişileri sokarak daha sağlam hukuki adımlar atmak.
Ama şahıs amerikada yaşıyor sahte hesaplarındaki mail adresleride random mail adresi olduğunu düşünüyoruz

Savcılık kesin buluruz bulamamak çok düşük ihtimal daha önce böylelerini enseledik demiş. Yeni savcıya atanmış yeni savcıda siber ve bilişime yazı yollamış ona bulaşan kişinin her türlü kimlik bilgilerinin bulunabilmesi için. Artık takibe girecekmiş

Son düzenleme:
Bende sandım kendisini tanımıyorsunuz. Savcılık muhtemelen bulur gibi TR'ye geldiği an paketlerler.
Savcılık kesin buluruz bulamamak çok düşük ihtimal daha önce böylelerini enseledik demiş. Yeni savcıya atanmış yeni savcıda siber ve bilişime yazı yollamış ona bulaşan kişinin her türlü kimlik bilgilerinin bulunabilmesi için. Artık takibe girecekmiş. Forumlarda bazı insanlar çok kolay bulunur metanın Türkiye’de ofisi temsilcisi var diyor. Bazıları bulunması çok zor diyor anlamadık gitti

Bende sandım kendisini tanımıyorsunuz. Savcılık muhtemelen bulur gibi TR'ye geldiği an paketlerler.
Şimdi merak ettiğimiz şüphelendiğimiz şahıs Amerika’da yaşadığı için bulunabilir mi?

Sahte hesaplardaki mail adreslerinin random olduğunu düşünüyoruz ve kendisi Amerikada yaşıyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı