Saygı meselesi

Anılması gerekmiyor çünkü, ve o zaman ayrı bu zaman ayrı. Atatürk bu zamana göre düzenledi ülkeyi.

Tamamda kürşad ayaklandırma çıkartmasaydı belki de şu an Çin için yaşıyor, savaşıyor olacaktık bu yüzden de Atatürk'ün bir hükmü kalmayacaktı?

Olay saygı meselesi mi yoksa Atatürk'e saygı mı.

Bana kalırsa Atatürk'ü gerçek Türkçüler seviyor, çünkü onun sayesinde olduğunun farkında. Gerçek dindarlar da seviyor, çünkü gerçekten Müslüman olan bir insanın kafası çalışır, Atatürk olmasa bugün ezan sesi değil çan sesi duyacağının farkındadır ve Atatürk'e duacı olur.
Atatürk'ü sevmek veya saygı duymak bir "zorunluluk" olmamalı. İçten gelmeli.
Atatürk olmasa ülkenin her bir tarafı bugün "Gevur" dediğin Avrupa devletleri tarafından işgal edilecekti, "Allah" kelimesini şanslıysan bir tarih kitabında görecektin sadece, sen kimsin de Atatürk'e ayyaş diyebiliyorsun? Atatürk olmasa bugün İslam diye bir dinin bu topraklarda duyulmayacağını anlayamıyor musun?

Yok kardeşim, yanlışın var. Atatürk değil, ezan kurtardı. Ama ülke bu haldeyse Atatürk'ün suçu (!)

Atatürk'te tarih oldu ama konuşabiliyoruz değil mi? O yüzden gerek var.
Senin burda bunu tartışman gerçeği değiştirmeyecek gibi, illa sebep arıyorsan söyliyeyim. Son ülkeyi kuranın Atatürk olması olabilir, pek aklıma bir şey gelmiyor.

@Christretts sorduğum soruya cevap verebilir misin? Sen aydın bir kişiliğe benziyorsun o yüzden yorumunu merak ediyorum.

Atatürk üzülmesin diye değil manevi değerimizi çiğnememeleri için bunu yapıyoruz. Biz bu maneviyatlarımızı korumazsak ülkecek kendimize olan saygımızı da yitiririz; çünkü daha ülkende ki herife maneviyatına zarar vermemesi için söz geçiremiyorsan, dışarıdakilerin bize ve değerlerimize karşı saygısını hiç bekleme. Bunun da Türkiye'ye ve Türklere vereceği imaj zedelenmesini sen düşün. Burada yaşayıp, bu ülkenin ekmeğini yiyorlarsa saygı duyacaklar. Laf söyletmem. Aslında çok daha derin konuşulası bir konu bu fakat ben basitçe aktarmak için yüzeysel anlattım.

@513242 Hayırdır, neye güldün?

Şimdi bir cevap veririm ama 2077 ye kadar ban atarlar (Atatürkçüyüm)

Neye güldüğü belli Ciddiye alınacak son kişi.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2023-07-14 ÖS 11.22.32.png
    277,8 KB · Görüntüleme: 59
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…