Saygı meselesi

Bana ayet atma, cümlende gayet de güzel "gerçek dindarlar şunu yapar" geçiyordu.
Nasil Ayet atmayim, dinin temeli Kuran. Kuranda diyorki ayetleri yalanlayanlarla dost olmayiniz. Gercek dindarda Kurana inanan. Mantik tuttu iste. Ben neyi belirledim burada?

Görünen bir gerçeği reddetmenin kimseye faydası yoktur. Bir gerçek var, o da Atatürk bu toprakları işgalden kurtardı, bize de bu günleri verdi. Madem diyorsun ki;

Allah bu iş için o dönem kendini şeyh ilan edenlerden birini değil de neden bugün taşladığınız Atatürk'ün ülkeyi kurtarmasını sağladı? Demek ki Allah'ın bu iş için Atatürk'ü seçmesinde de elbet büyük bir hikmet vardır. Nice Allah dostu insanların, peygamberlerin gelip geçtiği bu toprakları düşmanın işgalinden kurtarmak, elbette ki inancı olan birisine nasip olacaktır. Bu iş de ona nasip olduğuna göre, Atatürk'ün Allah dostu bir insan olduğu apaçık ortadadır.
Allah ceza verdigi durumlarda vardir.

Ataturkten once evet ulke fakirdi ancak insanlar Muslumandi.
Ataturkten sonra ulke gelismis ancak insanlarin cogu dini bile duzgun bilmiyor.

Neresi kurtuldu?

Nasil Ayet atmayim, dinin temeli Kuran. Kuranda diyorki ayetleri yalanlayanlarla dost olmayiniz. Gercek dindarda Kurana inanan. Mantik tuttu iste. Ben neyi belirledim burada?
Bak bu 2. cümleni söylediğin iyi oldu, özgürlüğümü kısıtlayana neden inanmamam gerektiğimi tekrar fark ettim. Neyse dostum ben ne demek istediğini anladım, cümlende eksik var sadece.

Ataturkten sonra ulke gelismis ancak insanlarin yarisi kafir.
Kardeşim sen iyice yanlış yollara düştün. Şimdi de 42 milyon insanı kafir ilan ettin. Bu nasıl bir mantıktır. Bunun vebalini nasıl ödeyeceksin? Sen kim oluyorsun da milyonlarca insana kafir diyebiliyorsun, bunu neye dayanarak söylüyorsun?

Allah ceza verdigi durumlarda vardir.

Neresi kurtuldu?

Kardeşim sen iyice yanlış yollara düştün. Şimdi de 40 milyon insanı kafir ilan ettin. Bu nasıl bir mantıktır. Bunun vebalini nasıl ödeyeceksin? Sen kim oluyorsun da milyonlarca insana kafir diyebiliyorsun, bunu neye dayanarak söylüyorsun?
Onu cok dogru dediniz, estagfurullah. Kast etmek istedigim ulkedeki dindarlik seviyesi gayet azaldi.

Neresi kurtuldu?
İnsanlar kafir olmayı seçiyorsa zorla mı müslüman yapacaksın? İnsanın iradesi var, inanmamayı seçmiş. Zorla dini dayatıp hoşgörü dini mi diyeceksin? Gelişmiş bir ülke de insanlar kafirse kafirler mi sorunlu yoksa d mi sorunlu?

İnsanlar kafir olmayı seçiyorsa zorla mı müslüman yapacaksın? İnsanın iradesi var, inanmamayı seçmiş. Zorla dini dayatıp hoşgörü dini mi diyeceksin?
Ben ne zaman bunu dedim? Ben diyorumki gercek inanan bilirki Ataturkun yaptiklari kendisine ne kadar fayda ne kadar zarar. Gercek inanda bilirki ulkeyi milyonlarca sehidimiz kurtardi.

Onu cok dogru dediniz, estagfurullah. Kast etmek istedigim ulkedeki dindarlik seviyesi gayet azaldi.
Bu da yanlış bir bakış açısı. İslam peygamberi bile hayatı boyunca kalben iman etmediği halde müslümanım diyen kişileri bildiği halde 1 defa bile kimseye "bu kişi müslüman değil" dememiştir. Kimsenin dini inancının kuvveti bizi ilgilendirmez kardeşim. Yanlış yoldasın, kendine zarar verirsin.

Ben ne zaman bunu dedim? Ben diyorumki gercek inanan bilirki Ataturkun yaptiklari kendisine ne kadar fayda ne kadar zarar. Gercek inanda bilirki ulkeyi milyonlarca sehidimiz kurtardi.
Sen insanlar kafir olunca ülke kurtarılmadı, battı dedin? Sen kendi dinini yaşa, %99 olsa bile kendi dinini yaşa. İnsanlara din sorup sonra ülke kurtulmadı deme. Atatürk olmasa dinini yaşayabilecek miydin aşırı merak ettim.

Savaş, sadece askeri çarpışmadan ibaret değildir. Bir savaşın kazanılmasında en büyük unsur tartışmasız komutadır. Komuta unsuru binlerce yıldır bütün harp kitaplarında yer almıştır. Başkomutan Mustafa Kemal olmasaydı, bitap düşmüş orduyu 1 yıl gibi kısa bir sürede taaruza geçecek seviyeye getirmeseydi, Batı Anadolu muharebelerinde zekice hamleler yaparak düşmanı ülkemizden sürmeseydi bugün bizim halimiz nice olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı