Sayı Problemi

Mor

Kilopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
234
Çözümler
1
10. sorunun cevabı göründüğü üzere C. Ama ben cevabının D olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü X ve Y'nin eşit olduğu tek bir durum var, o da ikisinin 100 olduğu durum. Bunu tüm diğer ikililerden çıkarsak 150-1=149 olması gerekmez mi?

ö19-10.png
 
@Lian La-Fey haklı ama yanlış anlaşılma olmaması için şunu demiş olayım. Sonucun çift olmasını iki adet tek sayının toplamı da yapabilirdi. İkisinin de ayrı ayrı çift olduğu biliniyor çünkü 2Y'nin tek olma olasılığı yok. 2Y çift iken X tek olursa sonuç tek sayı olurdu. Bu yüzden X'e çift diyebiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı