Sayısal bölüm zor mu?

F5 Adam

Decapat
10. sınıfa geçtim. Maalesef 9. sınıfı uzaktan eğitimle ve çoğu konuyu yarım yamalak bir şekilde bitirdim. İstediğim meslek sayısal istiyor ama sayısal konusunda emin değilim. Çünkü 9. sınıf konuları hakkında çok fazla bir bilgim yok ve öğretmen eksikliği nedeni ile yeni derslere hala alışamadım ve mantıklarını kavrayamadım. Sayısalım ortalama düzeyde. Çok iyi değil ama çok kötü de değildir. 9. sınıfı boş geçirmem nedeniyle 10. sınıfta eşit ağırlık seçmeyi düşünüyorum ama bir yandan da mesleğim gereği sayılsa bölümü de seçmek zorunda hissediyorum kendimi. Size ne yapmalıyım?

Şu an seçim yapman için çok erken. Sayısal yapıp yapamayacağın asıl 11. sınıftan itibaren trigonometri gibi ileri matematik konularını anlayabilmene bağlı. Eşit ağırlık da seçsen sayısal da seçsen 9. sınıf matematiğinden sorumlusun zaten.
Hocam 11. sınıfa geçince parabol, trigonometri yapabiliyorsa eşit ağırlığı bırakıp sayısala mi gecicek? Dediğiniz pek mantikli değil gibi. Seçimini yapması için erken olduğunu düşünmüyorum.10. sınıfta karar vermeli.

@F5 Adam o zaman sayısalı seç. Ne kadar fazla puan, o kadar iyi bir üniversite ve iş bulma olasılığı.

3 yıl boyunca hiçbir şey yapmayıp son senede sıkıştırırsan yapamazsın. Verimli ders çalış derler. Doğrudur...

Kimisi "Az olsun öz olsun" ders çalışma konusunda. Ben bu fikre karşıyım. Yani; "Çok olsun öz olsun." Buradaki kastettiğim şey daha fazla uğraşarak bazen gece uykusuz halde okula gitmek bile diyebiliriz.

Sayısalınız orta düzeyde ise çalışarak toparlanabilir. Sayısal seçebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı