Sayısal çok mu zor?

İki gün önceye kadar eşit ağırlık seçmek istiyordum ama çevrem sürekli sayısalın daha iyi olduğunu söylüyordu. Biraz araştırınca gerçekten de geleceğin mesleklerinin ve en fazla kazanan mesleklerin büyük bir kesiminin sayısalda olduğunu gördüm. Fen bilimlerine her zaman bir ilgim vardı ama lisede bu biraz arka planda kaldı. Matematiğim ise orta okul altıncı sınıf itibarıyla pek iyi değil. Sizce sayısal seçmeli miyim, çok fazla zorlanır mıyım?

Şu an bunu diyorsan 10.sınıfsın diye tahmin ediyorum. Sayısal eşit ağırlığa göre daha zordur ama iyi çalışırsan rahat olursun. Yaz tatilinde 9-10 sayısal derslerine iyi çalış. 11'de yararını görürsün.
 
İnsanlar genellikle zoru sevdiği için bu alanlara yönelmeyi tercih ediyor. Ayrıca bu alanlarda daha fazla bölüm var. Ben sözel okuyup sayısal bölüme gittim, tabii puanı düşüktü. Sayısal matematik sevene kolay gelir.
 
+Matematik yapabiliyor musun?
-Hayır, yapamıyorum.
+O zaman salaksın.

Şeklinde bir durum var. Mesela hukuk okumak isteyen bir kişi neden sayısal seçer ki? Şahsen ben hiç okumak istemiyorum. Ama benim bazı sebeplerim var.

Teyzemden: "Sayısalı zekası olanlar seçer." şeklinde söz duydum. Tamamen saçmalık.

Çok çalışırsan yapabilirsin(kesinlik yok. Ama elinden geleni yapmalısın).

Ben şunu tavsiye edeyim; devletin ücretsiz RAM(Rehberlik Araştırma Merkezi)'a git. Orada PDR hocaları var. Faydalanmanı tavsiye ederim.
 
Hocam meslek olarak sayısal alanında daha çok meslek var. Gelecek vaat eden mesleklerin çoğu da sayısalda. Eğer matematiği hallederim derseniz sayısal seçin. Bir de matematikte temeliniz kötü gibi görünüyor. Size tavsiyem yaz aylarında antrenmanlarla matematik kitapları var bu kitaplardan ilk 2 temel konular. Bu 2 kitabı alırsanız ve çalışırsanız 11.sınıfa bomba gibi girersiniz. 2 kitapta bölümlere ayrılmış şekildedir. 1.kitap 30 gün 2.kitap ise 14 haftalık bölümlere ayrılmıştır. Günlük 2-3 saatinizi en fazla ayırsanız yeterli oluyor. Matematik zeka değil sabır işidir.
 
Herkes çalışmayınca zor, istikrar başarının sırrı tarzı şeyler belirtmiş ama burada öğreticinin etkisini unutmamak lazım zira hepimiz zamana karşı yaşayan duygusal varlıklarız. Öğretmen/akademisyen vardır size o konuyu/dersi sevdirir, çözemediklerinizi izah eder ve eş zamanlı öğrenmenizi sağlar, öğretmen/akademisyen vardır hem soru çeşitliliği yoktur hem size konuyu/dersi öğretemez hem nefret ettirir hem de öğrenmeniz gereken zamanda öğrenemediğiniz için öğrenme şevkinizi kırar. Kısaca bireysel istek ve disiplin elbette önemli ama onu ateşleyecek biri veya birileri lazım.
Not: Sayısal bölüm tercih etmeseniz dahi matematikten uzak kalmayın zira matematiği ortaya çıkaranlar (analitik zeka gelişimi ve düşünme için) bugün sözel grubu diye atfettiğimiz felsefeciler/filozoflardır.
 
İki gün önceye kadar eşit ağırlık seçmek istiyordum ama çevrem sürekli sayısalın daha iyi olduğunu söylüyordu. Biraz araştırınca gerçekten de geleceğin mesleklerinin ve en fazla kazanan mesleklerin büyük bir kesiminin sayısalda olduğunu gördüm. Fen bilimlerine her zaman bir ilgim vardı ama lisede bu biraz arka planda kaldı. Matematiğim ise orta okul altıncı sınıf itibariyle pek iyi değil. Sizce sayısal seçmeli miyim, çok fazla zorlanır mıyım?
Eşit ağırlık mezunu olarak sınavda başarılı olamayıp 4 yıllık sözel bölüm mezunuyum. Eğer yurtdışı hayallerin varsa, bu ülkede ezile büzüle herkesin erişebileceği pozisyonlara iş başvurusuna gitmek istemiyorsan sayısal devam et kardeşim üzülürsün. Hayallerini, hedeflerini yüksek tut. Başarılı olmaktan korkma, başarısız olsan bile sonunda bir çözüm yolu bulacaksın. Sana inanıyoruz kardeşim.
 
Eşit ağırlık mezunu olarak sınavda başarılı olamayıp 4 yıllık sözel bölüm mezunuyum. Eğer yurtdışı hayallerin varsa, bu ülkede ezile büzüle herkesin erişebileceği pozisyonlara iş başvurusuna gitmek istemiyorsan sayısal devam et kardeşim üzülürsün. Hayallerini, hedeflerini yüksek tut. Başarılı olmaktan korkma, başarısız olsan bile sonunda bir çözüm yolu bulacaksın. Sana inanıyoruz kardeşim.
Teşekkürler <3
 

Yeni konular

Geri
Yukarı