Sayısal dersler nasıl daha iyi yapılır?

Wayx

Hectopat
Yer
LTFM
Selam arkadaşlar, bugün notlarımı bir gözden geçireyim dedim. 10.sınıfım sadece fizik, kimya, matematiğim kötü. Bildiğiniz gibi bu dönem alan seçimi var. Sözel derslerim iyi ancak ben sözel seçmek istemiyorum. Ya eşit ağırlık ya da sayısal seçmem lazım istediğim bölüm sayısalda zaten. Bu derslere her zaman sınavdan bir gün önce çalışıyorum. Bir sefer şimdiden başlasam çalışmaya nasıl olur acaba yapabiliyor muyum yapamıyor muyum diye. Sizce ne yapmalıyım?

Sayısal derslerin de kendi içinde bir ezberi var. Soru çözerek soru mantığını ezberleyebilir yüksek netler yapabilirsin. Ders çalışmak ortalama üstü bir zeka istemiyor. Sadece disiplin ve mental sağlık.

Selam arkadaşlar, bugün notlarımı bir gözden geçireyim dedim. 10.sınıfım sadece fizik, kimya, matematiğim kötü. Bildiğiniz gibi bu dönem alan seçimi var. Sözel derslerim iyi ancak ben sözel seçmek istemiyorum. Ya eşit ağırlık ya da sayısal seçmem lazım istediğim bölüm sayısalda zaten. Bu derslere her zaman sınavdan bir gün önce çalışıyorum. Bir sefer şimdiden başlasam çalışmaya nasıl olur acaba yapabiliyor muyum yapamıyor muyum diye. Sizce ne yapmalıyım?

YKS sınavına da gireceğin için son gün çalışmamaya çalış. Mümkünse düzenli program oluştur ona uy. Soru çözmek çok önemli soru türlerini ve tiplerini de öğrenmen lazım. Notta alırsan güzel olur gerekirse uzun sürsün ama not al hem aklında kalır hem de unuttuğun zaman bakarsın sürekli.

Sayısal derslerin de kendi içinde bir ezberi var. Soru çözerek soru mantığını ezberleyebilir yüksek netler yapabilirsin. Ders çalışmak ortalama üstü bir zeka istemiyor. Sadece disiplin ve mental sağlık.

Ne kadar çalışsam benim önüme soru koy yap lan şunu desen boş boş ilk defa bir şey görmüş gibi bakarım bunu bir düzeltemedim tercihin var mı?

Bence günlük tekrar çok önemli, günlük olarak işlediğiniz konuları tekrar et. Üzerine de konu oturunca soru çözerek pekiştir. Haftasonlarını da anlamadığın ya da eksik kaldığını düşündüğün konulara ayırabilirsin.

Mat fizik kimya falan bu derslerin notları kaç geliyor 60 70 80?

Hocam 50'nin altı.😐

YKS sınavına da gireceğin için son gün çalışmamaya çalış. Mümkünse düzenli program oluştur ona uy. Soru çözmek çok önemli soru türlerini ve tiplerini de öğrenmen lazım. Notta alırsan güzel olur gerekirse uzun sürsün ama not al hem aklında kalır hem de unuttuğun zaman bakarsın sürekli.

Not alacağım hocam. Çünkü şunu fark ettim sınavdan bir önceki gün bir kağıt önümde oluyor. Bilmediğim kısa kısa bilgileri ona yazıyorum.

Katılıyorum. Biyoloji biraz ezber ders ama diğerleri soru çözdükçe oturuyor. Ne kadar çok soru o kadar iyi oturtmak aslında. Her derse genelleyebiliriz. Eksik konuları tamamlayıp sonra üstüne koymak gerek önce. Eksik konularla ileriki konular anlaşılmaz. 9-10 temeli eksik kalırsa 11-12 hiç anlaşılmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı