Sayısal dersler nasıl daha iyi yapılır?

Hocam 50'nin altı.😐

Not alacağım hocam. Çünkü şunu fark ettim sınavdan bir önceki gün bir kağıt önümde oluyor. Bilmediğim kısa kısa bilgileri ona yazıyorum.

En mantıklısı, formülleri falan da kağıda yazarsın soruya çözerken baktıkça aklına kazınmış olur bende öyle yapıyorum şu an trigonometri için :D

Ne kadar çalışsam benim önüme soru koy yap lan şunu desen boş boş ilk defa bir şey görmüş gibi bakarım bunu bir düzeltemedim tercihin var mı?
Tahminen özgüven eksikliği, o soruyu çözebileceğin hakkında şüphelerin var, o yüzden çözemiyorsun. Dediğim gibi çok soru çözersen çok soru çözebilirsin, arkada farklı bir yanıt aramamak lazım. Ha deneme eksikliği de olabilir. Sürekli rahat olduğun zamanlarda soru çözüyor olabilirsin. Zaman koyarak kendine denemeler yap. Bunu sürekli derecesiz oyun oynayan birinin dereceli oyunda heyecanlanması gibi düşünebilirsin.

Eşit ağırlığa yuklen yok ben yaparım diyorsan sayısal seç yok hiçbirini yapamıyorum diyorsan sözele geç bir polis ol e nazından.

Hocam aslında yüklensem sayısalıda yaparım diyorum. Ama çalışmadan göremem hoca bunu.

Tahminen öz güven eksikliği, o soruyu çözebileceğin hakkında şüphelerin var, o yüzden çözemiyorsun. Dediğim gibi çok soru çözersen çok soru çözebilirsin, arkada farklı bir yanıt aramamak lazım. Ha deneme eksikliği de olabilir. Sürekli rahat olduğun zamanlarda soru çözüyor olabilirsin. Zaman koyarak kendine denemeler yap. Bunu sürekli derecesiz oyun oynayan birinin dereceli oyunda heyecanlanması gibi düşünebilirsin.

Hocam bende matematik sınavında böyle oluyorum. Hangi çözüm yolu aklımdan geçerse geçsin. Yok bu soru böyle yapılmaz deyip geçiştiriyorum. Sonunda karmakarışık bir şey oluyor.

Tahminen öz güven eksikliği, o soruyu çözebileceğin hakkında şüphelerin var, o yüzden çözemiyorsun. Dediğim gibi çok soru çözersen çok soru çözebilirsin, arkada farklı bir yanıt aramamak lazım. Ha deneme eksikliği de olabilir. Sürekli rahat olduğun zamanlarda soru çözüyor olabilirsin. Zaman koyarak kendine denemeler yap. Bunu sürekli derecesiz oyun oynayan birinin dereceli oyunda heyecanlanması gibi düşünebilirsin.

Hocam isteğim olmuyor ders çalışma isteğim bazıları sen yapamamayı kafaya takmışsın diyor.

Hocam aslında yüklensem sayısalıda yaparım diyorum. Ama çalışmadan göremem hoca bunu.

Hocam bende matematik sınavında böyle oluyorum. Hangi çözüm yolu aklımdan geçerse geçsin. Yok bu soru böyle yapılmaz deyip geçiştiriyorum. Sonunda karmakarışık bir şey oluyor.

Eşit ağırlık seç.

Selam arkadaşlar, bugün notlarımı bir gözden geçireyim dedim. 10.sınıfım sadece fizik, kimya, matematiğim kötü. Bildiğiniz gibi bu dönem alan seçimi var. Sözel derslerim iyi ancak ben sözel seçmek istemiyorum. Ya eşit ağırlık ya da sayısal seçmem lazım istediğim bölüm sayısalda zaten. Bu derslere her zaman sınavdan bir gün önce çalışıyorum. Bir sefer şimdiden başlasam çalışmaya nasıl olur acaba yapabiliyor muyum yapamıyor muyum diye. Sizce ne yapmalıyım?
Hocam bende sizin gibi 10.sınıfım ve istediğim bölüm dolayısıyla sayısal seçeceğim ama mat 25 fiz 40 kimya 32.Dersleri iyi dinliyorum notlarımı alıyorum.İki hafta önceden çalışmaya başlamama rağmen yine olmuyor.Sınavdan önce herşey kafamda.Sınavda ise herşeyi unutuyorum 40 dakika soruyla bakışıyorum.Sınavdan sonra çalışma kağıdıma bakıyorum aslında aşırı kolay bir soru ve ben bu sorunun cevabını biliyor oluyorum.

Hocam isteğim olmuyor ders çalışma isteğim bazıları sen yapamamayı kafaya takmışsın diyor.

Eşit ağırlık seç.

Sonrasında sayısal dönsem nasıl olur hocam. Hem kendimi daha çok denerim.

Hocam bende sizin gibi 10.sınıfım ve istediğim bölüm dolayısıyla sayısal seçeceğim ama mat 25 fiz 40 kimya 32.dersleri iyi dinliyorum notlarımı alıyorum. İki hafta önceden çalışmaya başlamama rağmen yine olmuyor. Sınavdan önce her şey kafamda. Sınavda ise her şeyi unutuyorum 40 dakika soruyla bakışıyorum. Sınavdan sonra çalışma kağıdıma bakıyorum aslında aşırı kolay bir soru ve ben bu sorunun cevabını biliyor oluyorum.

Aynen böyle hocam benimki de. Tek farkımız ben son gün çalışıyorum.

Eğer öyle dururken ders çalışma isteğinin geleceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Öyle bir şey sıfırdan olmayacak. Bu istek için önce emek verip emeğinin karşılığını aldığını görmen gerek. Ancak o zaman öyle bir isteğin olur. Çalışmaya başlamanın temeli hiçbir şey düşünmeden direkt olarak çalışma kaynaklarını alıp masanın başına oturmak.

Ülkemizde özellikle matematiğe küsmüş çok insan var, bunun sebebi ülkedeki fanatiklikten doğan matematik fetişi. Çocuklara erken yaştan itibaren acaba matematik yapabilecek mi, yapamayacak mı diyerek bakılıyor. Bu da çocukların sırtına bir yük yüklüyor.

Burada çocuğun yapısı da önemli ama çevresel faktörlerden dolayı bir iki tane soru bilemeyen çocukların özgüveni kırılıyor. İleri yaşlarda heveslendiği oluyor, arkadaşları, ailesi hatta öğretmenler hevesini kırıyorlar. Matematik yapamıyor denilen çoğu çocuğun da zekası 25-30 net yapmaya yetiyor.

Eğer öyle dururken ders çalışma isteğinin geleceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Öyle bir şey sıfırdan olmayacak. Bu istek için önce emek verip emeğinin karşılığını aldığını görmen gerek. Ancak o zaman öyle bir isteğin olur. Çalışmaya başlamanın temeli hiçbir şey düşünmeden direkt olarak çalışma kaynaklarını alıp masanın başına oturmak.

Ülkemizde özellikle matematiğe küsmüş çok insan var, bunun sebebi ülkedeki fanatiklikten doğan matematik fetişi. Çocuklara erken yaştan itibaren acaba matematik yapabilecek mi, yapamayacak mı diyerek bakılıyor. Bu da çocukların sırtına bir yük yüklüyor.

Burada çocuğun yapısı da önemli ama çevresel faktörlerden dolayı bir iki tane soru bilemeyen çocukların özgüveni kırılıyor. İleri yaşlarda heveslendiği oluyor, arkadaşları, ailesi hatta öğretmenler hevesini kırıyorlar. Matematik yapamıyor denilen çoğu çocuğun da zekası 25-30 net yapmaya yetiyor.

Hocam vallaha oturuyorum Max 1 saat 2 saat sonra PC'yi açıyorum oyuna başlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı