Sayısal ilk 60 bini garantileyenler nasıl bir ders programı yapıyorlar?

Kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir, şimdiden çalışmaya başla. Günlük 4-5 saat ayır en kötü ihtimalle.

11. sınıftayım hedefim ilk 60 binde olmak. Bu hedefe ulaşmış kişiler ne sıklıkla ve ne zaman ders çalışmaya başlamışlar?
Düzenli çalışmaya ben 11in sonunda yazın başladım. Ağustosta bi 20 gün ara verdim. Sonrasında olabildiğince düzenli şekilde çalışmaya çalıştım. Arada boşlamak gibi hatalar yaptım ama yine de mümkün olduğunca programıma uydum.

Üç kardeşim de sayısaldan derece yaptı. 2 TIP, bir diş fakültesi. Konu konu gidip her konuyu senesinde ve döneminde halledip bol bol soru çözdüler. Bol bol deneme yaptılar. Bu işin standardı yok. Çok hırslı olup konuları yarına bırakmadan aç gibi saldırman gerek.
"Yarına Bırakmadan" açar mısınız? Ben mesela bir matematik konusuna 2 gün veriyorum 2 günde konusunu bitirip sorusunu çözüyorum. Mat konuları bitince konu anlatımı izlemeyip sadece kaynaklardan ilerleyip deneme çözmeyi düşünüyorum mantıklı mı sizce?

"Yarına Bırakmadan" açar mısınız? Ben mesela bir matematik konusuna 2 gün veriyorum 2 günde konusunu bitirip sorusunu çözüyorum. Mat konuları bitince konu anlatımı izlemeyip sadece kaynaklardan ilerleyip deneme çözmeyi düşünüyorum mantıklı mı sizce?
Kişiye göre değişir bence. Mesela benle aşağı yukarı aynı program yapan 1 kişi benden çok daha iyi yaptı diğeri ise bir tık daha kötü yaptı. Ama genele vurduğumuzda konu bittikten sonra soru bankası çözüp denemeyle tamamlamak mantıklı bence.

11. sınıftayım hedefim ilk 60 binde olmak. Bu hedefe ulaşmış kişiler ne sıklıkla ve ne zaman ders çalışmaya başlamışlar?
Günü gününe ders çalışmak aşırı fazla (4-5 saat) çalışmaya yada çok fazla hırs yapmaya gerek yok. Kendi eksik olduğunuz konular üzerinde durup belli zaman aralıklarıyla eski konularla alakalı test çözmek. Düzenli bi şekilde denemelere girmek yada kendi kendine deneme yapmak. Bu kadar.

Bu işte istikrarlı olan kazanır gerisi hikaye. Lüzumsuz işlerden bir müddet uzak durup yolunuza bakın. Farklı kaynaklardan bol bol soru çözün bilhassa matematik öğrenmek istiyorsanız. Her aldığınız kitabı bitirme amacı gütmeyin, dediğim gibi farklı soru tarzları görmek her zaman iyidir. İlk 60 bin çok da absürt bir hedef değil fakat önce kendini tanıyacak sonra da ona göre yolunu çizeceksin. Çok kasma, fazla çalışmanın anlamı yok, diyenlere de kulak asma. Bu işte iyi bir sonuç alacaksan kendini sıkacaksın, öyle keyfi yerinde iyi yerlere gelen çok adam görmedim.

Benim sınava hazırlandığım dönemlerde bir öğrenci tipi vardı. Çok rahat olur hiçbir şey için acele etmezdi. Ama kazan bacağı öyle değil. Son sene bazı insanlar gereksiz yere panik yapıyorlar. Gereksiz yere panik yapmamak için biraz gereksiz rahatlıktan uzak olmak gerekiyor. Yarına bırakma derken, demek istediğim bu.
Rehberlik düzeyinde yardım edemeyeceğim. Yakın zamanda sınava girmiş birine danış veya profesyonel bir rehberlik yardımı al derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı