Sayısal mı dil mi?

Falith

Femtopat
10. sınıfım, bu dönem artık bölüm seçmem gerekiyor. Normalde okul işçi yetiştirdiği için pek okuyasım yok, ancak yine de en kötü ihtimalle okula yönelsem bile şu anki seçeneğimin kötü olmasını istemiyorum. Şu ana kadar hiçbir derse çalışmadım, ve sayısal derslerim berbat. O yüzden sözel veya dil seçeceğim herhalde. Ama sözel de bana sıkıcı geldiği için büyük ihtimalle dil seçeceğim. Zaten İngilizcemi geliştirmek benim için yararlı olur. Sayısal derslere çalışırsam büyük ihtimalle yapabilirim ama boşuna çalışmak istemiyorum. Bu alanlardan birini okuyan varsa deneyimlerini söyleyebilir mi?

10. sınıfım, bu dönem artık bölüm seçmem gerekiyor. Normalde okul işçi yetiştirdiği için pek okuyasım yok, ancak yine de en kötü ihtimalle okula yönelsem bile şu anki seçeneğimin kötü olmasını istemiyorum. Şu ana kadar hiçbir derse çalışmadım, ve sayısal derslerim berbat. O yüzden sözel veya dil seçeceğim herhalde. Ama sözel de bana sıkıcı geldiği için büyük ihtimalle dil seçeceğim. Zaten İngilizcemi geliştirmek benim için yararlı olur. Sayısal derslere çalışırsam büyük ihtimalle yapabilirim ama boşuna çalışmak istemiyorum. Bu alanlardan birini okuyan varsa deneyimlerini söyleyebilir mi?

Ben dil bölümü seçtim bende senin gibi okulu sevmeyen gitmek istemeyen biriyim. Derslerede sadece yazılı zamanı çalışıyorum. Benim de sayısalim kötüydü hiç sevmiyordum ve İngilizce öğrenmek istediğim içinde dil seçtim. Ve dile geçmek istiyorsan bunu bilmem lazım 9 10 da gördüğümüz temel İngilizce gibi değil. Seçmeli İngilizce dersi var burada grammar anlatılıyor kelime vb ezberliyorsun quiz oluyor eğer ki güzel anlatan bir hoca girerse dersine senin için daha iyi olur. Kısacası dil güzel çalışırsan yapılır eğer ki gerçekten ders çalışmak istemiyorsan sayısal değil dil seç çünkü sayısal bayağı zormuş anlamak için çok çalışman lazım bir arkadaşım var sayısali kötüydü beraber dil seçmeye karar verdik ama o sonrasında sırf en yakın arkadaşı sayısal seçti diye oda sayısal seçti o kadar seçme dedim dinlemedi. Ve şu an sayısalda notları kötü ortalaması 40 lardaymis. Ben dildeyim teşekkür aldım bu dönem. Yani senin kararın tam düşünüp öyle karar ver eğer ki çalışacağım dersen sayısal seç.

Dildeki meslekler neler 9. sınıfın daha yolum var ama İngilizcem ortalamanın bayağı üstünde değerlendirmek istiyorum derslerimde genel olarak iyi üniversite falan kazandırırmı dil böl mü? Yoksa önü açık mesleklere girebilir miyim seçersem.

Dildeki meslekler neler 9. sınıfın daha yolum var ama İngilizcem ortalamanın bayağı üstünde değerlendirmek istiyorum derslerimde genel olarak iyi üniversite falan kazandırırmı dil böl mü? Yoksa önü açık mesleklere girebilir miyim seçersem.

Dilde öğretmen olabilirsin müneccim tercüman olabilirsin. Akademisyen, hostes, tur rehberi diğer meslekler mesela polis veya beden eğitimi öğretmeni de olabilirsin bunlar zaten parkurla vb olunuyor. TYT de iyi de yapman lazım.

Turizm sektöründe bile çalışabilirsin iyi derecede dil bilirsen.

Üniversite okumayacaksanız dil seçin bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı