Sayısal seçmek mantıklı mı?

Yanlış mantığının üzerine koskocaman bir paragraf yazmışsın ama başlangıçtaki mantığın yanlış bir kere. Eğer bir kişi bir mesleği yapmak için okuluna gitmek istiyorsa kariyerini "ya kasiyer olursam" veya "ya başka sektörde çalışmak zorunda kalırsam" diye planlamıyor. Gerçek öyle olsa bile eğer bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan gereğini yapmak zorundasın. "Zaten kasiyer olacağım bilgisayar mühendisi olmak için matematik öğrenmem gerekmiyor" diye bir mantık yok. Olasılıklar üzerinden konuşuyorsunuz. Sonda dediğiniz okula ümit tutmaz kısmına katılıyorum ama sizin yanıldığınız şey benim matematikten kastımın okul olduğunu sanmanız. İnanın ya da inanmayın ama matematik sadece okullarda okutulan bir dersten ibaret değil. Yazılımda ve mühendislikte gerçekten kullanılıyor, size bir insanın işinde veya hayatında matematik kullanmasının garip geldiğinin farkındayım ama harbiden kullanılıyor. O yüzden bilgisayar mühendisi adayına matematik öğrenmesine gerek olmadığını söylemek gerçekten akıl dışı. Bu tavsiyeyi işine geldiği için uygulayan bir öğrencinin ileride çok pişman olması işten bile değil.

Çalışarak üstesinden gelebilir miyim?
Dönem eskisi gibi değil. Nerdeyse sonsuz sayıda kaynak var. 15 yıl önce bu soruyu sorsaydın farklı olurdu. Gerekirse 10 yılda bitirirsin ama emin ol mutlaka bitirirsin istedikten sonra. Asıl önemli olan yıllarca uğraşmak isteyip istemediğin? Mezun olduğu bölümle alakası olmayan işlerde çalışan milyonlarca insan var çünkü. Kimseden etkilenmeden kendi kararlarını vermen, ileride pişman olmamanı sağlayabilir. Başka birisinin sana şu mesleğin mantıklı olduğunu söylediği için o mesleğe yönelme sakın.

Mesajımda da dediğim gibi sanmıyorum bire bir deneyimledim. Orada ise kastettiğim "gelişmiş matematik" yani ileri düzey matematikti bunun dışında bu alanda çalışa bile gelişmiş matematik gerekli değil. Zaten yazılım bu tarz hesaplamaları kısaltmak/kolaylaştırmak (pratik hale getirmek) adına çıkmış bir sistem. Yine doğru düzgün anlamadan bir şeyler yazmışsınız. Matematik öğrenmesin demedim zaten. O seviyede bir matematik bir bilgisayar mühendisinin işinde bir şeyler başarmadına yardımcı olmaz demeye getirdim. Yazılımda temel düzey matematik yeterli. Önemli olan İngilizce ve verilen çabadır. Bu yüzden meslek okumak daha mantıklı dedim. Meslek işine adabte ederken bir yandan da matematik ve ingilizceden fedakarlık da vermiyor. Gereksiz zaman kaybına sebep olmuyor. İleri seviye matematik öğrenmek "bu yaşlarda" saçmadır. Arkadaş daha genç mesleğini aldıktan sonra isterse yine matematik öğrenebilir. Zaten çabalıyıp bir şeyler öğrenmez ise geride kalır ve ezilir. Bu alan rekabetin çok ve hızlı öğrenilin gerektiği bir alan. Zaman her şeyden önemli bu sektörde onun için bu yaşlarda boşuna bunlarla vakit kaybetmemeli. Yine dile getiriyorum bire bir bunu yaşadığımdan böyle yapmasının mantıklı olduğunu söylüyorum. Lütfen konuyu başka yerlere çekmeyin. Bana kalırsa daha da uzatmaya lüzum yok. Arkadaş anlaması gerekeni anlamıştır zaten. Konu içerisinden kendisi için gerekli ve kendisine mantıklı gelen tavsiyeleri alıp yoluna bakabilir. Tekrardan başarılar dilerim. Umarım yeterince çalışıp istediğin seviyeye gelebilirsin. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…