Sayısal yapamamak

615069

Decapat
Selamlar. Şu an 10 sınıfım. Ders çalışmamı artırdım. Ne yapsam yapayım çocukluktan beri bu sayısal derslere hep tiksinmişimdir. Ne yapsam olmuyor. Bazı konuları anlıyorum yapıyorum sonra bir anda konular zorlaşıyor falan hiç yapamıyorum. Fiziği az da olsa yapabiliyorum Kimya ve Matematiği hiç yapamıyorum. Ikisinden de 10 gibi notlar aldım.

Ne yapmalıyım ne yapsam sayısalı beceremiyorum diğerleri beceriyor ama ben bir türlü yapamıyorum sayısalı hiçbir zaman yapamadım. Dilciyim ama bu durum aşırı sinirimi bozuyor.

Diğerleri nasıl yapıyor da ben yapamıyorum. Onları görünce üzülüyorum yapıyorlar diye. Acaba teste falan mı gitmeliyim zeka konusunda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında çalışmak ile yapılıyor. Onlardaki beyin ile sendeki farklı değil.
Onlar 1 çalışıyorsa senin 3 çalışman lazım.
Benim de bir ara bozulduydu sonradan düzelttim.

Zamanında çalışmak ile yapılıyor. Onlardaki beyin ile sendeki farklı değil.
Onlar 1 çalışıyorsa senin 3 çalışman lazım.
Benim de bir ara bozulduydu sonradan düzelttim.
Hocam hayrete düşüyorum nasıl yapıyorlar vallahi enteresan geliyor. Ya bende şey yok mesela matematikte karşıya atıyorsun ya sayıyı ben onu neden yaptığımızı falan çözemiyorum. Sorunun ne dediğini anlamıyorum

Olay tamamen temelde yatıyor bence. 10.sınıfta yapamamanızın sebebi ortaokulda o derslerin temellerinin iyi atılmamış, öğrenilmemiş olmasından kaynaklı. Bende ortaokul 7,8 ve lise hayatım boyunca matematikten, fizikten nefret ederdim. Özellikle matematiği asla yapamazdım. Sonra YKS geldi çattı, sınava girdim çıktım, sonuçlar açıklandı ve fark ettim ki matematik olmadan hiçbir şey olmuyor. Ondan dolayı 1 sene mezuna bıraktım ve hayatımda hiçbir zaman olmadığı kadar ders çalıştım, liseden mezun biri olarak matematiği çalışmaya 5.sınıf konularından başladım adeta 0 şaka ile. Ve sonradan anladım ki insan çalışınca yapıyormuş gerçekten. Temelleri iyi atınca devamı geliyor, her ders için aynı bu.

Hocam hayrete düşüyorum nasıl yapıyorlar vallahi enteresan geliyor. Ya bende şey yok mesela matematikte karşıya atıyorsun ya sayıyı ben onu neden yaptığımızı falan çözemiyorum. Sorunun ne dediğini anlamıyorum.
Tamamen temel eksikliği işte.

Yapabilenlerde bir zamanlar yapamıyordu öyle düşün. Sayısal alanda başarı için çok emek vermek gerekiyor hepsi bu bir anda olacak şeyler değil. 2 ayda matematik öğrenilmez. Matematik için en az 1 sene sıkı çalışmak şart

Olay tamamen temelde yatıyor bence. 10.sınıfta yapamamanızın sebebi ortaokulda o derslerin temellerinin iyi atılmamış, öğrenilmemiş olmasından kaynaklı. Bende ortaokul 7,8 ve lise hayatım boyunca matematikten, fizikten nefret ederdim. Özellikle matematiği asla yapamazdım. Sonra YKS geldi çattı, sınava girdim çıktım, sonuçlar açıklandı ve fark ettim ki matematik olmadan hiçbir şey olmuyor. Ondan dolayı 1 sene mezuna bıraktım ve hayatımda hiçbir zaman olmadığı kadar ders çalıştım, liseden mezun biri olarak matematiği çalışmaya 5.sınıf konularından başladım adeta 0 şaka ile. Ve sonradan anladım ki insan çalışınca yapıyormuş gerçekten. Temelleri iyi atınca devamı geliyor, her ders için aynı bu.

Bence yazın tekrar yapılsa unutulmaz.
Ben öyle planlıyorum.

Hocam maalesef o zamanlar uzaktan eğitime gelince ben de ciddiye almıyordum derslere katılmıyordum 6-7. sınıf zamanları. O yüzden temel kaçtı benim de. Uzaktan eğitim girmeden önce iyiydim de o zamanlar da basitti tabi. Ama anlayıp yapabiliyordum.

merhabalar bir sayısal öğrencisi olarak yazıyorum sayısal dersler çalışılarak değil soru çözülerek yapılacak şeyler her çalıştığında aklına mantıklı gelir ama önüne soru çıktığı zaman aklına hiç bir şey gelmez bu yüzden çok fazla soru çözmen lazım çözemediğin soruların çözümlerini öğrenmen lazım senin dediğin durum zaman zaman bende de oluyor bazı üniteyi asla anlamıyorum ama sürekli yanlış olsa bile soru çözersem hallediliyor eğer sayısaldan ilerlemek istiyorsan bol soru çözmen lazım asla aklın ile ilgili şüpheye düşme kimse senden üstün değil

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı