Sayısaldan eşit agırlıga gecmek mantıklı mı?

Fadimex

Centipat
Daha fazla  
Bu sıralar çok düşündüğüm bir konu var. Sayısal bölümdeydim ve çok kötü bir sıralama yaptım. Hiçbir şey istediğim gibi gitmedi, sınav anımda da sınav sonucum berbat oldu. Mezunum ve sayısaldan eşit ağırlığa geçmek istiyorum. Birkaç edebiyat, tarih, coğrafya videosu dinledim ve dinlerken çok eğlendim, keyif aldım. Sayısalda her şey zulüm gibi geliyordu. Geçmeyi aklıma koymama ramak kala tavsiye almak istiyorum. Bu sene iyi veya kötü bir deneyimi olan herkes cevap verirse sevinirim çünkü gerçekten hiçbir şey bilmiyorum; neye, nasıl çalışmalıyım, nasıl ağırlık vermeliyim, bu kararım iyi bir karar mı, vs. Yardımcı olursanız sevinirim.

TYT netlerinizde, sayısal kısımdan çok sözel kısımda daha fazla net yapıyorsanız, EA ya geçin. Onun dışında ezberde sıkılabilirsiniz, istediğiniz bölümün olmaması vs. ona göre araştırın.

YKS sınavında da deneme sınavlarında da her zaman Türkçe ve sosyal netlerim daha yüksek matematik orta fenim yerlerdeydi onun dısında dediğiniz ezberden sıkılma durumu için şunu diyebilirim ilkokul eğitimimden lise son eğitimime kadar verilen tüm ezber ödevlerini severek yapmıştım istediğim bölüm olarak sayısalda da yoktu ama eşit ağırlıkta YBS dusunuyor gibiyim emin degilim çok ama cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.🙂

İstediğiniz bölüm hangi alandaysa ona çalışın bence. Çünkü sayısal veya ea alanlarındaki dersleri daha iyi yapıp yapmadığınız o alandaki mesleklerin size göre olduğunu göstermez. Tam tersi de geçerli. Örneğin eadaki Psikoloji bölümünün ea alanındaki derslerin hiçbiriyle bir alakası yok. Psikoloji edebiyatla da tarihle de coğrafyayla da matematikle de ilgili bir bölüm değil bunların hepsinden çok biyolojiyle alakalı bir bölüm. Ama sayısal yerine eaya konulmuş nedense. :)

Demek istediğinizi anladım ama benim istediğim bir bölüm yok bana burada bir sürü bölüm saysanız ben yine kendime pek uygun bulmuyorum o yüzden gecmeyi dusunuyorum ama cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

İstediğiniz bölüm hangi alandaysa ona çalışın bence. Çünkü sayısal veya EA alanlarındaki dersleri daha iyi yapıp yapmadığınız o alandaki mesleklerin size göre olduğunu göstermez. Tam tersi de geçerli. Örneğin eadaki psikoloji bölümünün EA alanındaki derslerin hiçbiriyle bir alakası yok. Psikoloji edebiyatla da tarihle de coğrafyayla da matematikle de ilgili bir bölüm değil bunların hepsinden çok biyolojiyle alakalı bir bölüm. Ama sayısal yerine eaya konulmuş nedense. :)

Hocam selamlar, ilk senemde sayısaldan mezuna kalıp mezun senemde eşit ağırlıktan hazırlandım ve gram pişman değilim. Bir sayısal bölümünü aşırı istemiyorsanız 1 saniye bile durmayın bence sayısalda, o rekabeti çekeceğine paşa paşa sosyal çalışır ea'dan derece yaparsın. Matematiğin kuvvetliyse eşit ağırlık nimet yemin ederim. EA geçerken sosyal kısmına da çok ön yargılıydım bu arada sıkılırım diye lakin çalışmak gerekince çalışılıyor dert etme.

Hocam selamlar, ilk senemde sayısaldan mezuna kalıp mezun senemde eşit ağırlıktan hazırlandım ve gram pişman değilim. Bir sayısal bölümünü aşırı istemiyorsanız 1 saniye bile durmayın bence sayısalda, o rekabeti çekeceğine paşa paşa sosyal çalışır ea'dan derece yaparsın. Matematiğin kuvvetliyse eşit ağırlık nimet yemin ederim. EA geçerken sosyal kısmına da çok ön yargılıydım bu arada sıkılırım diye lakin çalışmak gerekince çalışılıyor dert etme.
Hocam merhaba, ben sayısaldan mezuna kaldım bu sene tekrar hazırlanacağım. Matematiğim pek iyi değil Türkçem, sosyalim, fenim iyi AYT kısmına pek bakmadım hatalar yaptım. Bu sene hiç düzenli çalışmadım. EA geçmek gibi bir durum var kafamda ne önerirsiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı