"Scanning and repairing Drive (C:) " hatasından bilgisayar açılmıyor

Bir arkadaşım bilgisayarında bu hata "scanning and repairing Drive (C:) " çıkıyor ve açılmıyor. Yüzde 4'te takılı kalıyor ve asla devam etmiyor 24 saat açık bırakmasına rağmen. Bunun çözümü nedir? Yeni Windows mu kurulmalı yoksa HDD mi yenilenmeli?

Windows, diskte hata bulmuş ve tarıyor. HDD can çekişiyor olabilir, HDD'ye yeni Windows kurmayı denesin. Belki Windows ile de alakalı olabilir ama bu düşük bir ihtimal. Yeni bir Windows kurup (kurabilirse) sağlığına, bad sector durumuna baksın. Sonuçlar çok kötüyse SSD veya HDD yeniden almalı.

Son düzenleme:
Muhtemelen hata diskten kaynaklı. Mekanik mi yoksa SSD mi hatayı alan disk?
mekanik mi yoksa ssd mi derken ne demek istediğinizi pek anlamadım

Windows, diskte hata bulmuş ve tarıyor. HDD can çekişiyor olabilir, HDD'ye yeni Windows kurmayı denesin. Belki Windows ile de alakalı olabilir ama bu düşük bir ihtimal. Yeni bir Windows kurup (kurabilirse) sağlığına, bad sector durumuna baksın. Sonuçlar çok kötüyse SSD veya HDD yeniden almalı.
bilgisayar oldukça eski 8 10 yıllık neredeyse. Bende hddnin öldüğünü düşünüyorum. Yarın yeniden bi windows kurmayı deneyeceğiz olmazsa hdd alacağız.

Mekanik mi yoksa SSD mi derken ne demek istediğinizi pek anlamadım.

Bilgisayar oldukça eski 8 10 yıllık neredeyse. Ben de HDD'nin öldüğünü düşünüyorum. Yarın yeniden bir Windows kurmayı deneyeceğiz olmazsa HDD alacağız.

Mekanik dediği HDD diye biliyorum, SSD ise Solid State Drive.

O kadar eski bir HDD ise ve o kadar yıldır kullanılıyorsa bozulması normal. Yeniden Windows kurmayı deneyin, kurabilirseniz sağlığına ve bad sector durumuna bakın. Bu eski sisteme HDD ile Windows 10 kurmayın, Windows 8.1 falan kurmanızı öneririm. HDD'nin ömrü biraz daha idareli gitmiş olur en azından Windows 10 kadar zorlanmaz. Olmazsa SSD almanızı öneriyorum. Daha pahalı ama HDD alsanız bile gene yavaş olacak, uzun bir süre sonra tekrar bozulabilir. SSD daha iyi.

Son düzenleme:
Mekanik dediği HDD diye biliyorum, SSD ise Solid State Drive.

O kadar eski bir HDD ise ve o kadar yıldır kullanılıyorsa bozulması normal. Yeniden Windows kurmayı deneyin, kurabilirseniz sağlığına ve bad sector durumuna bakın. Bu eski sisteme HDD ile Windows 10 kurmayın, Windows 8.1 falan kurmanızı öneririm. HDD'nin ömrü biraz daha idareli gitmiş olur en azından Windows 10 kadar zorlanmaz. Olmazsa SSD almanızı öneriyorum. Daha pahalı ama HDD alsanız bile gene yavaş olacak, uzun bir süre sonra tekrar bozulabilir. SSD daha iyi.
bende sizinle tamamiyle aynı düşüncedeyim. 8.1 kurmayı düşünüyordum. Bakalım yarın deneyeceğiz kurmayı olmazsa ssd alıp yolumuza devam ederiz bilgilendiririm yine burayı teşekkür ederim.

Komutlarla bu işlem atlanabiliyor ama muhtemelen sorun disktedir. Emin olmak isterseniz temiz kurulum bir Windows yükleyin ve HDtune, crystaldisk info gibi bir programla disk durumuna bakın yada direkt yeni SSD alıp takın. Tavsiyem sıfır SSD takmanız.

bunu komutlarla nasıl atlayabiliriz bulamadım bir yerde?
Şurada anlattım hocam:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı