Scratch ile eğitsel bir oyun fikri

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Seçmeli olarak aldığım derste hocamız alanında bulunduğumuz öğretmenlikte oyun geliştirmemizi istedi. Ancak bu oyun normal bir oyun değil eğitim ile alakalı olacak. İngilizce dersi için herhangi bir konu veya oyun türü öneriniz var mı? Örnek vermem gerekirse; ping-pong oyununda sayı oldukça sayıyı atan taraf diğer tarafa bir kırmızı meyve söylemesini istiyor. Tabii bunlar İngilizce olmak zorunda.

Sağ ve sol iki yol olsun. Ekranın ortasına bir Türkçe kelime gelsin ve sağ sol yollarda İngilizce 2 kelime olsun. Bu kelimelerden birisi Türkçe yazan kelimenin karşılığı olsun. Karakter doğru kelimeyi seçtiği zaman devam etsin, yanlış kelimeyi seçtiği zaman game over versin.

Şu anda aklıma gelen basit bir oyun. İşine yarar umarım.

Çok teşekkür ederim dostum. Her türlü fikre açığım çok komplike bir oyun olmasına da gerek yok. Basit bir oyun yeterli olacaktır. Söylediğin şey de kelime ile ilgili örneğin meslekler, doktor deyip 2 tarafa tanım koyup da yapılabilir. Fikir harika her şeye uyuyor. 2 hafta kadar vaktim var. Her zaman fikir söyleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı