Script/Oneeva.A!ml temizleme

emreemiryg

Decapat
Dün bilgisayarımın kafayı yiyip acayip yavaşlaması ile Windows Tam Tarama yaptım ama gece olduğu için yarıda iptal ettim, o da o arada "Script/Oneeva.A!ml" böyle bir Trojan bulmuş, hemen eylem olarak kaldırı seçtim, ardından yarıda kestiğim şeyi bir daha başlattım, sonuna kadar bekledim ve bir şey çıkmadı. Benim diğer konularıma bakarsanız aşırı endişeli biri olduğumu anlayabilirsiniz. Elbette şu an belki PC temiz olabilir ama içim rahat değil, o yüzden ben bilgisayara hard reset dedikleri geri dönülemez format atmak isyorum ki bulunamayan virüsler varsa silinsin. Ayrıca ücretsiz veya fiyatı uygun Antivirüs önerebilir misiniz? Bilgisayarıma format attıktan sonra gönül rahatlığı ile kullanayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır son sorum ise şuan PC de halen virüs olabilir elbet taratacağım ama bulamayabilir, usb takınca virüs usb ye bulaşır mı ve kurulunca tekrar geçer mi? Belki saçma olabilir ama ben pek bilmediğim için size soruyorum
Virüsün bulaşamayacağı yer yoktur, ancak AdwCleaner,MBAM ile taratın.

Dostum boşuna kafanı yoruyorsun. Linkini verdiğim antivirüsler ile tarama yap virüs var ise siler onlar zaten.
Ozaman son kararım şu şekilde, Kaspersky Free Antivirüs indiriyorum, Tam tarama yapıyorum, bir şey bulursa siliyorum, bulamazsa yoluma devam ediyorum. Yaptığım mantıklı mıdır dostum? Eğer mantıklı dersen bu yöntemi uygulayacağım.

Her şey için teşekkür ederim herkese. Sonuçları atacağım az sonra.
Şuan kaspersky indirdim, kuruyorum şöyle bir şeçenek çıktı ; ''Bilgisayarıma en iyi korumayı sağlamak için Kaspersky Security Network'e (KSN) katılmak istiyorum'' böyle yazdı, bunu kabul etmeli miyim ? ayrıca Kaspersky Security Cloud Free'yi https://www.kaspersky.com.tr/ adresinden indirdim. Link ve üründe doğru değil mi

Son düzenleme:
Her şey için teşekkür ederim herkese. Sonuçları atacağım az sonra.

Şuan kaspersky indirdim, kuruyorum şöyle bir şeçenek çıktı ; ''Bilgisayarıma en iyi korumayı sağlamak için Kaspersky Security Network'e (KSN) katılmak istiyorum'' böyle yazdı, bunu kabul etmeli miyim ? ayrıca Kaspersky Security Cloud Free'yi https://www.kaspersky.com.tr/ adresinden indirdim. Link ve üründe doğru değil mi
Link doğru, kabul et.

Çok soru sordum ama şuda var indirdim kurdum buraya kadar tamam yeniden başlattım ve bir anda kendi kendine oyun modu diye bildirim geldi sonra oyun modu başladı dedi bu nedendir ? Ya da o anlık sadece tanıtmak için mi öyle yaptıp ? Bu arada tam taramada bir tehdit bulamadı.
MBAM ve AdwCleaner ile tarama yaptınız mı?

Oyun modu yükü hafifletir.

MBAM ve AdwCleaner ile tarama yaptınız mı?

Oyun modu yükü hafifletir.
Biraz geç gördüm kusura bakmayın, ben en son format atmaktan vazgeçtim ve Kaspersky yükleyip onla devam etmeye karar verdim, tam tarama yaptım (farklı aralıklar ile) hiçbir şey bulmadı. (Kaspersky Security Cloud Free Kullanıdım, kullanıyorum) sizce bu sonuçlara güvenip devam etmeli miyim ben etmeliyim diye düşünüyorum, örneğin Kaspersky Website koruması bazı sitelerden indirme durduruyor hiç tahmin etmediğim sitelerden indirme engelledi. Şuan zaten ona güvenmek zorundayım başka çarem yok.

Merhaba. İçinizin rahat olması için diğer "yükleme gerektirmeyen" yazılımlar ile de tarama yapabilirsiniz. Tehdit yoksa yolunuza devam edin. Her virüs girdiğinde format atmak mantıklı değil. Güvenlik yazılımları da bu yüzden var zaten.

Bazı taşınabilir yazılımlar:

(Tek seferlik tarama seçeneğini seçin.)

Son olarak da bu yazılımla aktif şekilde sistemde çalışan uygulamaları görüp, "options" kısmından Virustotal seçeneğini açıp uygulamaların taranmasını sağlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı