Script varken veri tabanı kurulumu nasıl yapılır?

furkancholas

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Sanatçı
Kodlama dili olarak HTML üzerinde çalışıyorum. Bir script oluşturdum. Domainim zaten mevcut ancak Hosting almam gerekiyor. Hostingi de yakın zamanda alacağım ancak aldığımda Script'i nasıl kuracağım bilmiyorum. HTML scriptlerde veri tabanı kurmak zorunlu mu değil mi diye biraz araştırdım ama elle tutulur bir bilgi bulamadım. Kısaca HTML Script'i cPanel üzerinden kurduğum zaman direkt aktif olacak mı? Ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle HTML bir kodlama değil işaretleme dilidir.
Script'den kastınız nedir, JavaScript mi?
(client: tarayıcınız, server: hosting aldığınız firmadaki sunucu bilgisayarı)
Veri Tabanları server tabanlı yönetilir, client tabanında erişiminiz olmaz. Client tarafında yaptığınız işler GET/POST/REQUEST işlemleri ile arkadaki server yazılımına iletilir ve veri tabanından veriler alındıktan sonra client tarafına aktarılır.

Kodlama dili olarak HTML üzerinde çalışıyorum. Bir script oluşturdum. Domainim zaten mevcut ancak Hosting almam gerekiyor. Hostingi de yakın zamanda alacağım ancak aldığımda Script'i nasıl kuracağım bilmiyorum. HTML scriptlerde veri tabanı kurmak zorunlu mu değil mi diye biraz araştırdım ama elle tutulur bir bilgi bulamadım. Kısaca HTML Script'i cPanel üzerinden kurduğum zaman direkt aktif olacak mı? Ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı?
Client side javascript için ayrı bir hostinge gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı