- Makaleler
- 2
Merhaba. SCSS, SASS için kurs almayı ve öğrenmeyi düşünüyorum. Ama sektörde tailwind, Bootstrap varken scss ve sass kullanılıyor mu? Udemy'den veya ücretsiz kurs önerisi verir misiniz?
SCSS ve SASS aynı şey zaten. Çok zor birşey değil öğrenilmesinde fayda var.Merhaba. SCSS, SASS için kurs almayı ve öğrenmeyi düşünüyorum. Ama sektörde tailwind, Bootstrap varken scss ve sass kullanılıyor mu? Udemy'den veya ücretsiz kurs önerisi verir misiniz?
Bu tür pre-proccessorlar için kurs almaya gerek yok, yeterince basit oluyorlar zaten. Asıl olayları kullanıcının yazacağı CSS kodlarını daha kolay ve daha okunabilir hale getirmek bu konuda en azından Scss'in epey başarılı olduğunu söylemem gerek.
Bunlar bana soracak olursan gerekli değil, özellikle TailwindCSS biliyorsan hiç gerekli değil çünkü TailwindCSS'de CSS yazmana bile gerek yok. Zaten yazılmış olan sınıfları atayarak oluşturuyorsun tasarımları o yüzden CSS bile kullanılmıyor genelde.
Ancak tailwind, bulma veya Bootstrap gibi yöntemler kullanılmayacaksa öğrenilmesinde fayda var, özellikle nesting sistemi CSS yazmayı epey kolaylaştırıyor bana soracak olursan, ne zaman Scss'den CSS'e geçsem keşke nesting olsa dedim ben hep. Scss özellikle HTML bem (block-element-modifier) metodolojisi kullanılacaksa epey yardımcı olabiliyor, scss ile bem yazmak epey kolay oluyor çünkü.
Scss ve sass aynı şey zaten. Çok zor bir şey değil öğrenilmesinde fayda var.
Öğrenmesi pek zaman alan teknolojiler değil bunlar o yüzden girişebilirsiniz fakat ben yine de Tailwind öneririm.Şu an basit projeler yaptığım için ham CSS kullanıyorum. Zaten Tailwind ve Bootstrap sadece ismen biliyorum.
Öğrenmesi pek zaman alan teknolojiler değil bunlar o yüzden girişebilirsiniz fakat ben yine de tailwind öneririm.
CSS biliyorsanız Tailwind için kursa gerek yok, TailwindCSS'in kendi dokümantasyonu yeterli onun için. Çünkü TailwindCSS özel bir söz dizimi falan gerektirmiyor (tamam, belki biraz), sadece ezber gerektiriyor. HTML elemanına uygulamak istediğiniz CSS özelliğinin TailwindCSS'deki sınıf ismini bulmanız yeterli.Tailwind üzerine odaklanayım o zaman. Onun için önereceğiniz kurs var mı?
display: flex
vermek isterseniz elemanın sınıfları arasına "flex" eklemek yeterli:<div class="flex justfiy-center items-center">
<!-- quite something -->
</div>
display: flex
, hem justify-content: center
hem de align-items: center
CSS özelliklerini, hiç CSS kodu yazmadan atamış oluyorum.CSS biliyorsanız tailwind için kursa gerek yok, TailwindCSS'in kendi dokümantasyonu yeterli onun için. Çünkü TailwindCSS özel bir söz dizimi falan gerektirmiyor (tamam, belki biraz), sadece ezber gerektiriyor. HTML elemanına uygulamak istediğiniz CSS özelliğinin TailwindCSS'deki sınıf ismini bulmanız yeterli.
Örneğin TailwindCSS kullanarak bir HTML elemanınadisplay: flex
vermek isterseniz elemanın sınıfları arasına "Flex" eklemek yeterli:
HTML:<div class="flex justfiy-center items-center"> <!-- quite something --> </div>
Bu şekilde bu division elemanına hemdisplay: flex
, hemjustify-content: center
hem dealign-items: center
CSS özelliklerini, hiç CSS kodu yazmadan atamış oluyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.