SE Tweaker Tool v4.0 ile X10 Mini Pro ve X10 mini X8 Bootloader Kilidi Açma

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
SE Tweaker Tool v4.0 kullanarak X10 mini pro | X10 mini | X8 | W8 telefonunuzun Bootloader kilidini açabilirsiniz.

Not: Bootloader ile uğraşmak tehlikelidir ve yönergeleri düzgün okumazsanız elinizde bir tuğla ile kalakalırsınız! Bir sorun olursa cihazı Sony'e göndermeniz gerekebilir. Yönergeleri doğru düzgün takip etmediğinizden dolayı oluşacak sorunlardan biz değil, siz sorumlusunuz.

Iscoolbutton.ocx ile ilgili hata alan kullanıcı olursa ocx_fix.bat dosyasını çalıştırıp daha sonra SE Tweaker Tool'u çalıştırmalılar.

Cihazı root etmek için programdaki ROOT/Unroot butonunu kullanabilirsiniz. Xperia u20i ve Xperia X8 desteklenmektedir.

Başlarken:

Gereksinimler:

  • Rootlanmış telefon
  • Kurulu Sony Ericsson PC Companion


Tavsiyeler:
  • Antivirüs programınızı kapatın. Zira ADB.exe'yi virüs olmadığı halde virüs gibi görüp silebilir.
  • USB debugging/hata ayıklamayı devreye sokun.

Not: Bootloader kilidini açmak telefonda var olan SIM kilidini geri getirebilir. SIM kilidini açmak için EMMA/IMEI unlock kodu, fabrikadan çıkışlı olarak SIM kilitsiz veya SE tarafından kilidi açılmış bir cihaza sahip olma gibi alternatifler var. Ayrıca bazı kullanıcılar kilidi açık cihazlarını msm7227_semc.cmd ile kırdıklarında SIM kilidinin geri gelmediğini belirttiler. Bu bağlamda cihazınıza SIM kilidi gelme ihtimali var.


Unlock işlemi için gerekli dosyalar: Flashtool'u indirin (S1tool'un düzgün bir biçimde çalışması için ve kernel yüklemeleri için gerekli.):

Flashtool - Xperia devices flashing - (Androxyde ve Bin4ry'e bu araç için teşekkürler.)

Flashtool yükledikten sonra Flashtool klasörünü ve onun içindeki Driver klasörünü açın. Buradaki ggsetup-2.2.0.11.exe dosyasını çalıştırın Gordon's Gate sürücüsünü yükleyin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bootloader Kilidini Kaldırma: X10 mini pro | X10 mini | X8 | W8


  1. Gordans Gate ve Flashtool yükledikten sonra telefonunuzu kapatın.
  2. Ayrıca SE Tweaker Tool'u indirin. Alternatif bağlantı: Mirror[Mediafire].
  3. Run SE_Tweaker_Tool.exe'yi çalıştırın. Not: Unlockbootloader.exe'yi çalıştırdıktan sonra diyalog penceresinden flashtool download görümediyse:
  4. Telefonunuzu kapatın.
  5. unlock_bootloader butonunu seçin. S1tool'u çalıştırıp telefonunuzun SIM UNLOCK CERTIFICATE'e sahip olup olmadığına bakın [s1tool içinden "Do" seçeneğine tıklayın ve çıktıları karşılaştırın].
  6. Telefonunuzu Flash Mode'da açın. (Gordon's Gate yüklediğinizden ve cihazda hata ayıklamayı devreye soktuğunuzdan emin olun.) USB kablosunu PC'den telefona bağlarken geri tuşuna basılı tutun! Bilgisayar tepki verene kadar basılı tutun. Telefonun LED'i yeşil yanacaktır!
  7. How it should look seçeneğine tıklayın. Nasıl bir çıktı olması gerektiği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. Not edin.
  8. Not: Bu esnada SIM UNLOCK CERTIFICATE'a sahip olup olmadığınızı gelen çıktıya bakarak anlayabilmeniz gerek.
  9. Şimdi telefonunuzun bağlantısını çıkarın ve telefonu açın. Tekrar PC'ye bağlayın. USB Hata ayıklama açık ve güvenlik yazılımınız kapalı olmalı.
  10. Şimdi sizin için uygun olan onay kutusunu işaretleyin. [Dikkatlice okuyun, s1tool'dan aldığınız çıktıya göre seçeceksiniz. ] ilgili butonu çalıştırın.
  11. Check If your "Bootloader is unlocked And Proceed" butonuna basarak bootloader kilidinin açıldığından emin olun.
  12. Telefonunuzu tekrar Flash Mode'a alıp s1tool çalıştırın ve çıktıları kontrol edin.

RUNNING S1_EROM FROM VER "#8A02$" kısmında "#" yerine ufak boyutlu "r" harfi varsa (RUNNING S1_EROM FROM VER "r8A02$") Bootloader kilidiniz açılmış demektir. Büyük harfli bir "R" varsa "#" yerine, (RUNNING S1_EROM FROM VER "R8A02$") Bootloader kilidiniz açılmamıştır.
 
Bunun diğer yöntemden farkı nedir mesela böyle Bootloader kilidini açsam telefon çekmeye devam eder mi? Bildiğiniz gibi benim telefonum Bootloader ini açınca çekmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı