Rehber Sea of Thieves Gold Hoarders Altın Kasma Yöntemi

Sea of Thieves Gold Hoarders Şirket Temsilcisi Altın Kazanma Yöntemi

Bu rehber, altın kazanma yöntemlerinden ilki olan Gold Hoarders şirket temsilcisi ile yapabileceğiniz, bir diğer yönteme oranla daha az ama daha kolay altın kazanma yönteminin tüm detaylarını içermektedir. Rehberde yer alan tüm ekran görüntüleri tarafıma aittir. Oyun içerisinde altın kazanmak sizlere birden fazla korsan kıyafeti, silah kaplaması, gemi boyası, bayrak, top rengi ve görüntüsü, çapa görüntüsü ve yelken görüntüsü elde etmenizi sağlar. Kazanılan altınlar ekstra olarak Athena's Fortune bölgesinde bulunan özel ticaret dükkanından Pirate Legend unvanına sahip olanların alabileceği sınırlı sürede satılan eşyaları almanıza olanak sağlar.
Gold Hoarders Şirketi Nedir?

Sea of Thieves içerisinde bulunan, her Outpost adasında bulabileceğiniz ve tüm adalarda aynı şekilde gösterilen bu şirket temsilcisi, oyunda hızlı ve kolay yoldan altın kazanmanıza olanak sağlar. Her Outpost adasındaki şirket temsilcisi yeşil bir çadır olarak gösterilir ve hepsi aynı göreve hizmet eder. Şirket temsilcisinden alınan görevlerin zorluğu ve kazandırdığı altın miktarı, oyuncunun şirket seviyesine göre değişiklik göstermektedir. Mürettebatınızda şirket seviyesi en yüksek oyuncunun bu temsilciden görev alması, sizin de normalden daha fazla altın kazanmanızı sağlar.

Görev nasıl yapılır?

1- İlk olarak doğduğunuz adada aşağıda gösterilen çadırı bulun ve yanında bulunan masada "F" tuşuna tıklayarak temsilci görevi için bayrak alın. Bayrak almanız önemlidir çünkü görev boyunca kazanacağınız sandıklar ve bu temsilciye satılabilen herhangi bir eşya, size doğrudan bayrak seviyesi kazandıracak ve bayrağınız 5. seviye olduğu takdirde sattığınız eşyalardan daha fazla altın kazanacaksınız.

GoldHoarders.jpg

(Gold Hoarders Şirket Temsilcisi Çadırı)
2- Şirket temsilcisine girdikten sonra aşağıda bulunan ve yeşil kutu içerisine alınmış görevi seçerek 200 altın karşılığında satın alın. Diğer görevler size yalnızca herhangi bir adadan sandık verir ve birden fazla adada yalnızca toplamda 10-15 arası sandık kazanmanızı sağlar. İsterseniz bu görevleri de alabilirsiniz ancak çok fazla seyahat etmek bu işin dezavantajlı kısmıdır. Görevi maksimum 4 kişi ile yapmanız tavsiye ederim. Görev icabı girmeniz gereken mağarada bulunan tüm sandıkları olabildiğince hızlı bir şekilde dışarıya çıkarmanız ve içeride eşya bırakmamanız gerekiyor. Ne kadar sandık alırsanız kazanacağınız altın miktarı o kadar fazla olur.

Görev.jpg

3- Görev satın aldıktan sonra envanter listenize bu göreve ait özel bir pusula eklenecek ve bu pusula sayesinde gitmeniz gereken adanın yolunu bulabileceksiniz. Unutmayın, gitmeniz gereken adanın ismi herhangi bir yerde belirtilmez. Pusulanın gösterdiği yöne bakarak ne tarafa gitmeniz gerektiğinizi siz belirlemelisiniz. Oyunun verdiği ada her zaman en yakınınızda bulunan birkaç adadan bir tanesidir. Pusulaya erişebilmek için: Q > Boşluk Tuşu > 1 kısa yolunu kullanabilirsiniz.

Pusula.jpg

4- Size gösterilen adaya yaklaştıkça pusulanın ucu titremeye başlayacak ve doğru adada olduğunuzu anlayabileceksiniz. Adanın yanına geldiğinizde pusulanın ucuna bakarak tekrardan ada içerisinde nereye gitmeniz gerektiğini kolaylıkla bulabilirsiniz. Pusula her zaman elinizde olsun.

Sea of Thieves 2021-07-26 16-46-39 00_00_00-00_00_30~1.gif

5- Pusulanın gösterdiği konuma yaklaştığınızda ve tam olarak üstüne geldiğinizde pusulanın ucu 360 derece dönmeye başlayacak ve tam olarak altınızı kazmanız gerekecek. Envanterinizde bulunan kazmayı alarak pusulanın size kazmanızı gösterdiği yeri kazın ve şişe parçasını alarak harita parşömeninin ilk parçasını elde edin.

Sea of Thieves 2021-07-26 16-49-39 00_00_00-00_00_30~1.gif

6- İşte bu kadar. İlk harita parçamızı bulduk. Adalarda bulduğunuz harita parşömenleri alındığı andan itibaren, pusulanın size gösterdiği yön güncellenecek ve bir sonraki adaya doğru gitmeniz gerekecektir. Eğer adaların görüntüsüne hakimseniz ve oyunun size vermiş olduğu harita parşömeninde kazmanız gereken yer tüm parçaları toplamadan dahi belli olduysa, diğer parçaları almaya gitmek yerine direkt olarak size parşömende gösterilen adaya gidip kazmanız gereken yeri kazabilirsiniz.

Birden fazla harita parşömeni ihtimallere bağlı olarak aynı ada içerisinde bulunabilir. Her parçayı aldıktan sonra pusulanın size gösterdiği yönü kontrol ederek gitmeniz gereken yeri iyi saptamalısınız.

haritaparcasi1.jpg

haritaparcasi1.jpg

haritaparcasi2.jpg

haritaparcasi3.jpg

haritaparcasi4.jpg

haritaparcasi5.jpg

Eğer şansınız benim gibi iyi gitmezse toplamda 5 harita parçası bulmanız ve anca o zaman haritada kazmanız gereken yeri öğrenmeniz gerekebilir. Her zaman bu kadar şanssız olmayabilirsiniz. Bazı görevlerde yalnızca 2 ya da 3 parşömen ile haritada kazmanız gereken yeri öğrenebilir ve direkt adaya gidebilirsiniz. Görsellerde de göründüğü üzere gitmemiz gereken ada tamamen belli oldu ve isminin Old Faithful Isle adası olduğunu öğrenmiş olduk.

oldfaithfulisle.jpg

(Old Faithful Isle adasının gemi içerisinde bulunan haritadaki görüntüsü)
7- Size gösterilen adaya giderek parşömende kırmızı "X" işareti ile gösterilmiş yeri tam olarak bulmanız ve kazmanız gerekiyor. Kazdığınız takdirde bir sandık ve sandığın içinden mağaraya giriş anahtarı kazanırsınız. Anahtarı kaybetmeniz halinde görevi tamamlayamaz ve baştan başlamanız gerekir. Anahtar üzerinde gitmeniz gereken adanın ismi her zaman yazılıdır. "F" tuşuna basarak okuyabilirsiniz. Anahtarlar görüntüsü itibariyle farkı adalara aittir ve bizim elimizde olan anahtar yalnızca Crescent Isle adasına aittir. Anahtarlar en fazla 3 ya da 4 adanın kilidini açar.

key.jpg

8- Adaya geldikten sonra anahtarı yerleştirmeniz gereken yere koyarak mağaranın kapısını açın. Bu saatten sonrasında yalnızca hazine odasında bulunan tüm sandıkları dışarıya çıkarmanız ve süreniz bittiğinde hepsini geminize taşımanız gerekmektedir. İçeride bulunan tüm eşyaları dışarıya taşımadan yerde bulunan altın yığınlarını toplamaya çalışmayın. Bunlar size çok az miktarda altın sağlarlar ve dolayısıyla zaman kaybetmiş olursunuz. İçeride geçireceğiniz süre kısıtlı olduğundan dolayı sandıklarınızı yalnızca 2. açılan kapının dışına bırakın.

20210726175428_1.jpg

9- İçeride sandık ve altın eşyalarından ziyade ekstra olarak 3 adet madalyon bulunur. Tüm madalyonları toplayarak odanın ortasında bulunan masaya yerleştirebilir ve size verilen bulmacayı çözmeniz halinde 1 adet çok değerli sandığa erişebilirsiniz. Madalyonlar her zaman rastgele yerlerde bulunurlar. Diğer arkadaşlarınız sandıkları dışarıya çıkarmakla uğraşırken 1 kişi de bu madalyonları bulup bulmacayı çözmeye çalışabilir.

20210726175444_1.jpg

10- Bulmaca nasıl çözülür?

Bulmacanın asıl mantığı masada size gösterilen sembolleri sırasıyla karşınızda bulunan sütunlarla eşdeğer hale getirmektir. Soldan sağa bir şekilde tüm sütunlar size gösterilen sembollerle eşit olduktan sonra en sağda bulunan 4. sütun tüm bu sembollerin birleşmiş hali olan ekstra bir resimdir. Aşağıda gösterilen sembollere örnek olarak 4. sütuna gelmesi gereken sembol şu şekilde olmalıdır: Sandık, Zincir, Kilit ve Anahtar sembollerinin birleşimi.

20210726175530_1.jpg


20210726175600_1.jpg

(Bulmaca sonunda kazanacağınız en büyük sandık)

20210726175729_1.jpg

Eğer ki süre bitimine ve kapı kapanana kadar içeride kalmak isterseniz kapı kapandıktan sonra bölgeden çıkmanın tek yolu ölmektir. Süre bittikten ve kapı kapandıktan sonra içerisi tamamen su ile dolmaya başlayacaktır. Bu sırada yerde bulunan altın yığınlarını toplayabilirsiniz ancak bu saatten sonra dışarıya herhangi bir eşya çıkaramazsınız. Öldükten sonra geminize geri ışınlanacağınızı da unutmayın.

Tüm sandıkları elinize almanız ve geminize taşımanız durumunda ortalama olarak 3-4 bayrak seviyesi elde edersiniz. Ekibinizle yaptığınız görevin süresi ortalama yarım saat sürer ve kazandığınız eşyalara göre altın miktarı elde edersiniz. Sadece tek bir görevde kazanabileceğiniz toplam altın miktarı az olsa da bayrak seviyeniz 5 olmadan sandıklarınızı satmayın. 5. seviye bayrak seviyesi size her zaman en fazla altın miktarını verir. Görevi 2 veya 3. kez tekrarlayarak geminize stoklayabilir ve gün sonunda topladığınız tüm eşyaları satarak yüksek miktarda altın elde edebilirsiniz.
Bu yöntem altın kazanmanın en güvenli ve en zahmetsiz yöntemidir. Yapmanız gereken tek şey gemiyi doğru adaya sürmek ve eşyaları olabildiğince hızlı toplamaktır.


Görev sizi her zaman bir önceki adaya götürmeyebilir ve birden fazla adayı dolaşmanız gerekebilir. Eşyaları satmak için her zaman size ne yakın olan Outpost adasını tercih edin. Oyunda tek olmanız ya da sadece mürettebatınızla olmanız durumunda, başka oyuncular sizin görev yaptığınızı görüp saldırmak ve eşyalarınızı ele geçirmek isteyebilir. Kaçmak ya da savaşmak sizin elinizde.

Bir başka altın kazanma yöntemi olan Fort of the Damned (FOTD) adasında yapılacak göreve ve tüm detaylarına bir sonraki rehberimde değineceğim. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi oyunlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Herkesin ihtiyacı olan bir rehberdi. Elinize sağlık hocam. Bu arada 4. sezon için Türkçe dil desteği söylentisi var, bu ne kadar doğru?
Evet Türkçe dil desteği yüksek ihtimalle geliyor. Onun haberini de yakında öğrenebilirsiniz. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı