Kırmızı renkli 4-5 senelik Seagate (Plus olması lazım) taşınabilir Hard diskim var ve uzun süredir temassızlık problemiyle kullanıyorum. HDD'nin girişi geniş ağızlı girişlerden, 3.0 diye geçiyor sanırsam. Bilgisayara takılan girişi de 2.0 klasik giriş. Bağlantıyı yaptığımda her halükarda HDD'ye elektrik geliyor, üzerindeki ışığı yanıp içindeki disk fıldır fıldır dönüyor fakat "Bağlandı" sesi gelmiyor ve disk bilgisayarda gözükmüyor. Eğer kablonun iki taraftaki girişlerini de içeri doğru fazlaca bastırır veya sağa sola oynatırsam, kabloyu belli bir açıyla bükülecek şekilde denk getirip masaya sabitleyebilirsem disk bilgisayarda gözüküyor. Eğer kabloyu hiçbir şekilde ellemezsem günlerce bu şekilde çalışabiliyor fakat en ufak bir dokunma ve harekette kopabiliyor da. Bu sorun ortaya çıktıktan sonra 1 adet kablo değiştirdim, değiştirdiğim ilk gün çok güzel çalışırken ikinci günden itibaren eski haline döndü. Ben de uzun süredir tembellikten böyle kullandım, çözümünü de bulamadım. Bu konuyu açmadan öncede çok araştırdım ama hiçbir açılan konu benim sorunum değil ve çözümüne dair bir şeyde yok.
Not: İçinde virüs filan yok, en fazla 200GB'ı dolu.
Şimdiden yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.
Not: İçinde virüs filan yok, en fazla 200GB'ı dolu.
Şimdiden yardım ve fikirleriniz için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: