Seagate Barracuda almayın!

566156

Kilopat
Makaleler
19
Arkadaşlar, geçen aylarda elimdeki 500 GB Seagate Barracuda HDD tık tık sesleri çıkarmaya başladı. Sistem o sesler geldiğinde 20 saniye falan donuyordu, hatta mavi ekran verdiği bile oluyordu, yeniden başlayınca da sistemi açmayabiliyor.

Çözmüştüm, ama geçici olarak çözmüşüm. Dün yine başladı bu sesler, kafayı yiyorum... Mavi ekran yedim az önce, Minidump analizi yapacaktım klasör oluşmamış. Aşırı sinir bozucu bir şey, bilgisayarı rahat rahat kullanamıyorsunuz. Ben Seagate Barracuda HDD'ye 2. şansımı veriyorum. Elimde bir tane daha Seagate Barracuda HDD var, onu kullanmaya başlayacağım. Aynı senaryo yaşanırsa burada durumu paylaşırım. Ayrıca internette kronik sorunları olduğu belirtilmiş, uzak durmanızda fayda var... Seagate'in Barracuda serisinden uzak durun en azından, normalde iyi bir marka olduğunu söylüyorlar. Hiç denemedim diğerlerini. Ayrıca çok önemli verilerim vardı iyi ki yedeklemişim önceden...

Sizde de bu dediklerim oluyorsa acilen verilerinizi yedekleyin, ve yeni bir disk alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde 2 tane eski bilgisayar vardı. Birisinde Samsung diğerinde Seagate HDD vardı. Ana bilgisayarıma Seagate'yi aldım RPM daha iyi diye. Samsung daha düşük RPM olmasına rağmen daha iyi performans veriyordu.

Benim eski PC'deki disk Seagate Barracuda 1700 RPM idi. 10 sene sorunuz kullanmıştım. Gerçi şu an bile bozuk değil, yeni sistem alınca köşede bir yerde kaldı öyle. Tabii muhtemelen sağlığı çok düşmüştür. Ama en son bu sistemi almadan önce de bir sıkıntısını görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an 2. Seagate Barracuda diskimi kullanıyorum. Tık tık sesler gelmiyor bu diskte, bakalım ne kadar gidecek. Ayrıca belirteyim, tık tık ses çıkaran HDD'nin sağlığı hard disk sentinel programında %80 görünüyordu.

Seagate Barracuda Pro 1 TB ile 1.5 yıldır yolumuzdayız fakat oyun depolamak için hiç mantıklı bir seçim olmadığını söylemeliyim. Onun haricinde çıkarttığı sesler çok yüksek fakat alıştık artık.

Goodram diye iğrenç bir markanın SSD'si durduk yere bozulunca verilerimi kurtaran, sonrasında tekrar SSD değiştiğimde bu süreçte tek sağlam duran Seagate olduğu için hiçbir şey diyemeyeceğim. Kurtardı beni sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı