Seagate Barracuda HDD kasma yapar mı?

348103

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2020
Mesajlar
1.605
Çözümler
6
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var; 2 TB 7200 RPM Seagate Barracuda HDD kullanıyorum. Ama benim bildiğim HDD işte ne bileyim sitelerin geç açılması bilgisayarda bir şeye tıkladığınızda geç açılması vs. yapmaz mı? Bende direkten donma, kasma var sebebi ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Barracuda HDD'ler hakkında böyle bir konu açılmış.
 
Hocam Evet söz konusu hdd olduğunda yapar ssd ise bu durum değişir tabi biraz donanım ile de alakalı ama genel olarak hdd kullanılıyor sistem üzerinde donma olayında ise komple bir kilitlenme olmaz lakin kasma geç açılma yada açılırken uzun bir süre bekletme gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
 
Sisteminiz nedir ve hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

GTX 750 Ti ekran kartı R5 3600 işlemci 16 GB RAM B450M anakart HDD'yide biliyorsunuz zaten.
Hocam evet söz konusu HDD olduğunda yapar SSD ise bu durum değişir tabii biraz donanım ile de alakalı ama genel olarak HDD kullanılıyor sistem üzerinde donma olayında ise komple bir kilitlenme olmaz lakin kasma geç açılma ya da açılırken uzun bir süre bekletme gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Evet zaten tam kilitlenmiyor ama donma yaşıyorum geç açılma değil donma veya kasma.
 
GTX 750 Ti ekran kartı R5 3600 işlemci 16 GB RAM B450M anakart HDD'yide biliyorsunuz zaten.


Evet zaten tam kilitlenmiyor ama donma yaşıyorum geç açılma değil donma veya kasma.
Hocam Ozaman hdd kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuzdur şu geçenki konuyu açanda sizsiniz sanırım.

Sisteminiz aslında çok güzel ama bir ssd fena olmaz o sisteme bunuda depolama aygıtı olarak kullanabilirdiniz tabi temiz ise kötü sektör mevcut ise işiniz zor.
 
Hocam O zaman HDD kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuzdur şu geçenki konuyu açanda sizsiniz sanırım.

Sisteminiz aslında çok güzel ama bir SSD fena olmaz o sisteme bunu da depolama aygıtı olarak kullanabilirdiniz tabii temiz ise kötü sektör mevcut ise işiniz zor.

Test ettim temiz SSD alacak param yok şu anda keşke en başta SSD alsaydım diyorum.
 
Belki. Çünkü bir oyunda sistem gereksinimlerinde SSD yazıyordu neden bilmiyorum. Ayrıca bende eski bir HDD vardı ve Valorant'da donma yapıyordu. Yani iyi bir HDD alırsak bir yere kadar sorun olmaz gibi. İyi kelimesini vurgularım çünkü: Rehber: Seagate Barracuda HDD'ler neden alınmamalı?
 

Barracuda HDD'ler hakkında böyle bir konu açılmış.
Bazı modeller için geçerlilik payı olabilir ama o konuyu açan arkadaş teknik özellik tablolarından başka ne bir gerçek kullanıcı deneyim(ler)ini paylaşmış ne de düzgün bir somut kanıt atmış, şahsen konu sahibinde hangi model var bilmiyorum fakat 1 yıla yakın bir süreden beri sorunsuz ve stabil bir şekilde ST2000DM008 olan modeli kullanıyorum ve daha ilk günkü gibi oldukça stabil ve sorunsuz çalışıyor, bundan sonra da herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca adamlar bilerek parasıyla durup dururken bozulacak bir disk vs niye satsın ki, yapacak olsalar kim alacak deli mi bunlar? WD de kullanıyorum ayrıca, onda da ortalama 4 yılı devirdim söylenilenlerin her ne kadar teoride haklılık payı olsa dahi Seagate disk alınmaz olayı çok genelleyici bir yaklaşım, modeline göre değişecek bir husus olabilir.
 

Geri
Yukarı