Rehber Seagate Barracuda HDD'ler neden alınmamalı?

Selamlar, sanırım sorunumun çözümü için bu işin menbaına düştüm . 800-900 liralık bir bütçem var 2TB üstü evladiyelik harici bir depolama alanı arıyorum tabiri caizse arşiv niyetine kullanmak için tavsiyeniz var mıdır?

@Ariete Performans önemli mi hocam? Onu öğrenmem lazım öncelikle. Ama ana amacınız arşiv olacağına göre sizin dayanıklı bir HDD'ye ihtiyacınız var. Önerebileceğim HDD'ler şunlar;
Hepsi sağlam diskler. CMR kayıt kullanıyorlar. Taşınabilir ve kompakt bir şey arıyorsanız Toshiba Canvio var. CMR olduğu söyleniyor çoğu kaynakta. WD Black, Gold, Ironwolf Pro önerebilirdim ama bütçenize uygun değiller. Ironwolf 3 TB şu an çok uygun fiyatta.

Selamlar, affedersiniz tam detaylı bir kullanım amacı belirtmemişim. Performans tabii kullanım açısından önemli lakin bir seferde bu kadar yüksek bir meblağ verip çok uzun yıllar boyunca içerisinde fotoğraf arşivlerini saklamak filmleri saklamak gibi kısacası arşivlendirme yapmak amacıyla evladiyelik bir aygıt aramaktayım. Önemli olan harici bir harddisk olmasıdır...
Toshiba'yı çok beğendim zannediyorum alınabilir bir disk lakin uzun ömür vaat eder mi bilemedim doğrusu.

Hub gibi bir şey arıyorsunuz sanırım hocam. Aslında arşiv için NAS kurmak daha mantıklı ama NAS cihazlarının fiyatları ortada. Normalde Seagate Backup Plus Hub var arşiv için ama SMR kayıt kullandığı bilgisine ulaştım kendisinin.
WD Elements alabilirsiniz. Eğer sürekli yazma yapmayacaksanız ve sadece arşiv için kullanacaksanız yine Backup Plus Hub alabilirsiniz.
Açıkçası ben bunlar yerine dayanıklı bir NAS diski tercih ederdim arşiv için.

Hocam konuyu epey dağıttık ya , verilerimi yedekleyebilmek için 10-15 yılları görebileceğim bir arşiv disketi arıyorum 900 liralara çıkabilirim bu konuda tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum WD Toshiba almayı düşünüyordum ama alternatifler çok açıldı haliyle epey kafam karıştı. Kusura bakma lütfen seni de epey uğraştırdım...

@Ariete Hocam öncelikle hepsi eşit diskler sayılabilir. Seagate'in avantajı ücretsiz veri kurtarma hizmeti. 3 yıl boyunca ücretsiz veri kurtarma paketi ile geliyor. WD'de ve Toshiba'da böyle bir şey yok. Bana sorsanız Toshiba önceliğim olur. Hata verme olasılığı daha düşük çünkü. Çoğu testte en dayanıklı HDD'ler Toshiba'dan çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…