Rehber Seagate Barracuda HDD'ler neden alınmamalı?

@PossibleTurco hocam konuyu hortlattım ama bir şey soracağım. Geçenlerde size sormuştum Seagate 2 TB sonuçlarını atmıştım. Ben bu diski Steam arşivi olarak kullanıyorum. Acaba sorun teşkil eder mi?

Ben de zorunlu olarak Seagate 2 TB aldım bakalım. Kargo dağıtıma çıktı. Steam arşivi olarak işimi görsün yeticek. Veri kurtarma gibi bir işim olmaz.
WD Blue alacaktım ama Amazon üzerinden yenilenmiş HDD satılıyormuş.
Amazon sağ olsun, 2. ürün alışım. İlki arızalıydı ve iade ettim.

WD Purple 2 TB 5400 RPM kullanıyorum. İkinci el almıştım, 2 yıl çalışmış program üzerinden kontrol ettim. 1 yıldırda ben kullandım ama hala canavar gibi. CoD Warzone oynuyorum deli gibi bana mısın demiyor.

@PossibleTurco hocam konuyu hortlattım ama bir şey soracağım. Geçenlerde size sormuştum Seagate 2 TB sonuçlarını atmıştım. Ben bu diski Steam arşivi olarak kullanıyorum. Acaba sorun teşkil eder mi?
Görür tabii ki hocam. SMR olsa da Steam arşivi yapacaksanız sorun değil. İçerisine önemli verilerinizi koymayın yeter. Oyun gibi basit veriler için ideal bir HDD. Kaybolunca üzülmezsiniz yani.
Merak etmeyin o anlamda işinizi fazlasıyla görecektir. Bu diski hep kötülüyorum ama aslında oyun depolamak için iyi bir HDD. Sadece önemli veriler koyulmamalı bu diske.
WD Purple serisi dayanıklı hocam. Güvenlik kameraları için üretildiklerinden dolayı dayanıklılık daha önemli bu disklerde. Ayrıca hız olarak 7200 RPM bir HDD kadar hızlılar. Bunu da önbelleklerine borçlular.

Bende SATA 2 bir Barracuda 2TB var. 150/100 alıyorum. Bayağı eski. Taş gibi hala. Acaba 2007 öncesi üretim mi? 1TB'liği ise 2018'de aldım, bu rehberden sonra ona sadece oyun yüklüyorum. Test programı olarak da CrystalDiskInfo kullandım. Verileri atayım mı? Korktuğum model: ST1000DM010.

Dosya Ekleri

• Inked8888888888_LI.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 68
  • Inked98989898989_LI.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 71
Atın bakalım hocam. Barracuda 7200.9 olması lazım 2007 öncesinde üretildiyse. İyi yapmışsınız oyun diski yaparak. Diske bir şey olursa önemli verilerinizin kaybolmaması açısından sadece oyun için kullanın.

Zaten veriler başka disklerde de depolanmış durumda. Erişimim olsun diye bilgisayarda tutuyorum.

Barracuda kullanıyorum artık elektrik kesintisinden midir nedir bilemeyeceğim 2. senesinde 1 blok hasar gördü. Low Level Format attım ondan bu yana Smart ve ayrıntılı testlerde arıza vermedi. Açıkçası düzenli kullandığım HDD'nin 1 tane dahi hata vermesi beni üzmüştü. Güzel ve önemli bir makale teşekkürler.

İşte hocam hassas bir disk. SMR kayıt kullanan çoğu HDD böyle aslında. Ama Barracuda ayrı bir sorunlu. Artık nasıl üretiyorlarsa 2007'den beridir çeşitli sıkıntılar var bu disklerde. Barracuda 7200.10 ile başladı günümüze kadar geldi bu sıkıntılar. 2007 öncesi ya Barracuda alıyorduk ya da Maxtor'un HDD'lerini alıyorduk. Kimse WD'nin yüzüne bile bakmıyordu. Ama 7200.10 ve 7200.11 facialarından sonra Seagate'in gerisinde olan WD bile geçti Seagate'i. Ancak 2017'de Seagate'in CEO'su değişince doğru düzgün HDD'ler üretmeye başladılar. Hatta SSD işine bile ağırlık vermeye başladılar artık.
Keşke bu rehberi 1 yıl önce yapsaydınız... Bu rehberi görüp satın almazdım, sürekli okuma değerleri düşen kötü bir HDD.
1 yıl önce foruma üye değildim hocam. Sağlık olsun hocam. Bu bir tecrübe olmuştur artık sizin için. Ben de Barracuda mağdurlarından birisi olarak anlıyorum sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…