Seagate Expansion 14TB alınır mı?

Bütçe
7500₺

Mimar20

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Seagate Expansion Desktop 14TB USB 3.0 External Ha
Anakart
Aorus x670
Seagate expansion desktop 14TB USB 3.0 external hard Drive.
Bu HDD alınır mı? Ortalama 250 MB/s transfer hızı olacaksa koşa koşa alırım. 5500₺'ye bir arkadaşımdan sıfır kullanılmamış alacağım.

IMG_6983.jpeg

Bu HDD alınır mı? Ortalama 250 MB/s transfer hızı olacaksa koşa koşa alırım. 5500₺'ye bir arkadaşımdan sıfır kullanılmamış alacağım.

Eki Görüntüle 2065135
Eğer oyun falan depolamayı planlıyorsan tavsiye etmiyorum çok hocam.

Eki Görüntüle 2065135
Fotoğraf, video, dosya depolayacaksanız alınır.

Merhaba.
Açıkçası USB 3.0 teorik olarak hızlı ancak gerçek kullanım senaryosunda sonuç büyük ihtimal ile 100MBps ile 200MBps olacağını düşünüyorum, sonuç ne olursa olsun, depolama için 14Tb güzel bir seçenek.

Resmi sitesinde ve bilgilendirme broşürlerinde, medya dosyalarını depolamak için üretildiği yazıyor. Fotoğraf, video, ses dosyaları vb. verilere uygun bir depolama. Oyun da depolanabilir ama insanın içine tam olarak sinen bir ürün değil. Almasanız da olur yani.

@Jubei Hocama katılıyorum. Benim Taşınabilir Disk'te 250 MB/s hız vaat ediyordu güya. Dosya transferinde 190 ile 160 arasında seyrediyor hız. Arada 200ü geçiyor ama çok nadir ve anlık oluyor.

Bilgisayarımda 4 TB M2 SSD 2 TB harici SSD ve HDD var. Şu anda ekstra alan gerekiyor bana bilgisayarımda 3-4 TB’lık dosyayı tek bir yerde toplayıp üzerinde çalışmam ayıklamam düzenlemem lazım. Film gibi düşünebilirsiniz bu dosyaları. 3d model dosyaları büyük bir arşiv hazırlıyorum ve bunu satacağım. Hepsini aynı yerde düzenlemek için bu modeli almayı düşünüyorum. Bu arada harici HDD’min hızı 90MB/s ve 15 yıllık ben memnunum hızından, eğer bu alacağım ondan hızlı olacaksa süper benim için. Geçen sene aldığım Samsung T5 SSD ise rezalet 30-40MB/s hızında. Ne dersiniz bu duruma ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı