Seagate harddiskler iyi mi?

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.145
Bu 2 hard Diski'ten 1'ini önerir misiniz? Yoksa hiçbiri mi?
Bir sorunu var mı?
Değer mi fiyata?

2011 ve 2012 üretimi tarihi eserleşmiş HDD'ler bakmak yerine bütçe belirtin, düzgün bir model önerelim. Artık 320 GB HDD üreten firma görmedim, duymadım, bilmiyorum.

Aşağıdaki modeli önerebilirim:

Hocam HDD'lerden ve SSD'lerden anlamıyorum. Bütçe 100 ILE-200 arası olabilir.

Hocam, HDD'lerden ve SSD'lerden anlamıyorum. Bütçe 100 ile 200 arası olabilir.
HDD'ler, verilerin depolanması için bir döner disk kullanır ve bir kafa ile veriler okunur ve yazılır. HDD'ler; bu döner disklerinden dolayı daha fazla ses çıkartır, daha fazla enerji tüketir, yavaştır ve darbelere karşı hassastır. Ama bütçesi düşük olan tüketiciler için ucuz bir alternatiftir.

SSD'lerde ise veriler bir disk yerine NAND yongalarda depolanır. Bu yongalar HDD'lerden kat kat daha hızlıdır ve -860 EVO gibi kaliteli olanları- daha uzun ömürlüdür. Dezavantajı ise HDD'lere kıyasla daha pahalıdır.

Bu bütçeye en fazla 120 GB SSD alabilirsiniz. Çok fazla veri depolayan birisiyseniz 120 GB bir süre sonra yetersiz kalacaktır. Fazlaca veri depolayacaksanız HDD iyi bir tercihtir ama "Ben sadece Windows ve 1-2 yazılım kuracağım" derseniz SSD öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı