Seagate HDD cızırtı sesi

bybrian

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Seagate Barracuda ST500DM009 3.5" 500 GB 7200 RPM 32 MB SATA 3 NCQ HDD

Bu HDD'yi aldım. Arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün elime ulaştı ancak diskten cızırtı sesi geliyor ve ayrıca oyundaki FPS'im normalin bayağı altında 120 FPS alırken 45,50'lere geriledi. Kasayı bile titretiyor bazen sesi, mağazaya sordum test ettik sorun yok dedi, sizce geri göndermeli miyim?

Çok fotoğraf koydum. Hangisinde tam anlaşılır bilemedim kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• test1.png
    test1.png
    31,1 KB · Görüntüleme: 42
  • test2.png
    test2.png
    21 KB · Görüntüleme: 37
  • test3.png
    test3.png
    31,8 KB · Görüntüleme: 40
  • test4.png
    test4.png
    35,6 KB · Görüntüleme: 39
  • test5.png
    test5.png
    45,7 KB · Görüntüleme: 42
  • test6.png
    test6.png
    66,9 KB · Görüntüleme: 35
  • test7.png
    test7.png
    45 KB · Görüntüleme: 38
Seagate Barracuda ST500DM009 3.5" 500 GB 7200 RPM 32 MB SATA 3 NCQ HDD

Bu HDD'yi aldım. Arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün elime ulaştı ancak diskten cızırtı sesi geliyor ve ayrıca oyundaki FPS'im normalin bayağı altında 120 FPS alırken 45,50'lere geriledi. Kasayı bile titretiyor bazen sesi, mağazaya sordum test ettik sorun yok dedi, sizce geri göndermeli miyim?

Çok fotoğraf koydum. Hangisinde tam anlaşılır bilemedim kusura bakmayın.
Öncellikle FPS'nin HDD ile çok ilgisi yok. HDD'nizden aşırı derece bir ses geliyorsa iade edin ürünü veya yenisiyle değiştirin bazen fabrikasyon hatalı olabiliyor.

Sistemini belirtir misin? Hangi oyunlar vs. bunları da demelisin.

İntel core i3-540
Gtx 750ti
Sistemim bu ama sorun şurada ben League of Legends'i SSD'de oynarken 120FPS alırken, oyunu HDD'Ye kopyalayıp denediğimde 40FPS alıyordum
Öncellikle FPS'nin HDD ile çok ilgisi yok. HDD'nizden aşırı derece bir ses geliyorsa iade edin ürünü veya yenisiyle değiştirin bazen fabrikasyon hatalı olabiliyor.

Aşırı rahatsız etmiyor sorun yoksa kalsın kargo vs onlarla uğraşmak pek istemiyorum

İntel core i3-540
Gtx 750ti
Sistemim bu ama sorun şurada ben League of Legends'i SSD'de oynarken 120FPS alırken, oyunu HDD'Ye kopyalayıp denediğimde 40FPS alıyordum

Aşırı rahatsız etmiyor sorun yoksa kalsın kargo vs onlarla uğraşmak pek istemiyorum
HDD kaynaklı, https://www.hdtune.com/ Burada ki program ile HDD'nizi tarar mısınız.

HDD kaynaklı, https://www.hdtune.com/ Burada ki program ile HDD'nizi tarar mısınız.

Onun taraması vardı zaten yukarıda fotoğraflarda
HDD'yi yanlış bağlama ihtimalim var mı acaba veya format filan atsam tekrar kursam sistemi, mağazayı aradım şimdi konuştuk geri yollayabilirsin filan dedi ama uğraşmak istemiyorum napayım sizce

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı