Seagate Barracuda Cızırtı Sesi

murat_ucar

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bir ay önce internetten Seagate barracuda 1 TB ST1000DM010 yeşil renk olanından harddisk almıştım. İlk başlarda dikkat etmedim ve önemsemedim ama cızırtı ve gurultu sesi hep vardı. Mesela harddiskte olan bir oyunu açmak için tıkladığımda bi' gıcırtı sesi oluyor kapı açılır gibi sanki sonra ses kesiliyor.
Bazen gurultu şeklinde ses geliyor. Sonradan öğrendim ki Seagate harddisklerde böyle sorunlar çok yaygınmış. Bilseydim ilk başlarda iade eder başka marka alırdım. Şimdide harddiskte bir sürü dosya oldu garantiye veya iadeye göndersem içindeki veriyi kopyalayacak yerim de yok. Sizin tavsiyeniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle kronik bir sorun yok. Çok büyük ihtimalle HDD arızalı. HD Tune ile Error Scan testi yapar mısınız?
Dediğiniz program ile error scan testi yaptım. Bütün hepsi yeşil çıktı.
Adsız.png

Bir kişi kronik der biri görür onunki de problemli olursa adı çıkar kroniğe benim 4 tane seagate harddiskim var rahatsızlık hiç duymadım. Harddisk dediğin öyle çok sessiz parçalar değillerdir. Mesela gündüz oyunun sesini normal şekilde açtığında seni rahatsız edip oyuna odaklanmanı zorlaştırıyorsa oyun zevkini azaltıyorsa bu bir sorun ama gece olunca ses daha fazla gibi gelir mesela. Hele işi abartıp o sese odaklanıp takıntı haline getirip kasaya kulağını dayadığında daha çok moralin bozulur. Harddisk bu sonuçta. Değerlerinde de problem yok. Gündüz ses açıyorsun gece kulaklık takıyorsun zaten. Belki de dediğin kadar değildir ama yok eminim bu böyle asla olmamalı diyorsan işlem başlatabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı