Seagate SSHD mi WD Caviar Black mı ?

pcgurme1

Hectopat
Arkadaşlar yeni hard disk alacağım, benim için oyun performansı ve geçişlerdeki hız önemli, beni az bekletecek hızlı bir disk istiyorum. Tabi bunun kestirme yolu SSD ama kapasite ve bütçem yetmeyeceğinden mekanik disk almaya mecburum.
Şimdi 1 TB'lık disk alacağım ama hangisi daha iyi karar veremiyorum.
Ayrıca Seagate SSHD yeni çıktı heralde, WD Caviar Black ise uzun zamandır piyasada, tamam eskidi demiyorum ama güncel olması da iyi olur sanki. Windows 8 kullanacağım için Windows 8'de hangisi daha iyi performans verir, o konuda bilgim yok.
Sanırım derdimi anlatabildim, bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar birşey daha sorucam 3 TB 'lik Seagate Barracuda diskler var hangisi daha yeni model kestiremiyorum marketlerde satılanlardan Sanırım vatanda yok yeni barracudalar. Gecen sene bir incelemesini izlemiştim 3 TB Barracuda performansı iyiydi. o disk bakın şu :
http://www.bimeks.com.tr/urun/122220/seagate-3-tb-7200rpm-sata3-64mb-ncq.aspx#specs

Bana 1 TB 'lık lazım şimdi atacağım linkteki Disk aynı modelin 1 TB lığımı yoksa başka model mi ?

http://www.bimeks.com.tr/urun/121681/seagate-1-tb-7200rpm-sata3-64mb-ncq.aspx#payment

Ayrıca vatan bilgisayardaki şu disk az önce verdiğim ürünle aynımı farklı mı :
http://www.vatanbilgisayar.com/Dahi...00rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

Son olarak bu diskler SSHD veya WD Black serisine göre nasıllar ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa 3 gb hdd yerine, 1 veya 2 tb hdd al, 120gb ta SSD al.
Çünkü oyun oynarken kanser olmaktan kurtulursun :)
Oyun dediğin tabi counter falansa önemi yok :)
Ama imzamdaki oyun için SSD şart :)

- - - Güncellendi - - -

Şunu da söylemek isterim. Ssd, Hdd den yaklaşık 100 kat daha hızlıdır. Bunu da göz önünde bulundur.
Yani 20 Sn bekleyeceğin yerde 2,3 sn beklersin.

Kaç tane oyun yüklemeyi düşünüyorsun.
Çok fazla değil azda değil. multiplayer'ında bir etkisi var mı bilmiyorum ama Multiplayer performansı diye hdd tanıtımlarında yazıyor ne demek istiyorlar anlamıyorum benim için önemli noktalardan biri.
Tabi önceliklere oyun yazdım ama bilgisayarda biryerden biyere geçişte yada dosya aktarımında ciddi beklemeler yaratmasın istediğim tepkimelerde benim için önemli.
Bütcem 200 lira biraz üstü. Bu fiyat civarı alabileceğim en kaliteli performanslı bişe almak istiyorum, aldığımda asla pişman olmayacağim birşey olsun. Tek bir yönden düşünüp zorlama olmasın çünkü PC topladım herşey cok zorlama oldu bütceye sığdırmak icin hiç içime sinmedi, bari HDD'den kurtarayım :)

- - - Güncellendi - - -

Bana kalırsa 3 gb hdd yerine, 1 veya 2 tb hdd al, 120gb ta SSD al.
Çünkü oyun oynarken kanser olmaktan kurtulursun :)
Oyun dediğin tabi counter falansa önemi yok :)
Ama imzamdaki oyun için SSD şart :)

- - - Güncellendi - - -

Şunu da söylemek isterim. Ssd, Hdd den yaklaşık 100 kat daha hızlıdır. Bunu da göz önünde bulundur.
Yani 20 Sn bekleyeceğin yerde 2,3 sn beklersin.
3 TB 'ı alacak bütcem yok zaten ben orada şunu kastetdim o 3 TB 'ın 1 TB modeli gösterdiğim linkteki mi yoksa farklı model mi ? Onu ayıramadım yani 1 TB lık modeliyse Performansını biliyorum zaten onuda tercih edebilirim modelin aynı olup olmadığını kestiremiyorum.

Oda güvenlik diski diye altını çizmişler kurumsal birşeyse benim işime yaramaz. Ya bu HardDisk konusunda hiç ayrıntı vermiyor satıcı firmalar çok sinir bozucu.
Markaların sitesine bakıyorum gayet açık net açıklamalar var ama satan yerlerde aynısımı anlamıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ya aslında SeaGate SSHD'sini düşünüyorum ama 8 GB SSD tamamda 1 TB lık mekanik diskin performansı nedir. SSD 'den HDD ye geçişlerdeki hız nedir bunlar kafamdaki soru işaretleri.
WD Black'de kafamı karıştıran şey şu diğer disklere göre çok mu fark ediyor onun olayı nedir çözmüş değilim.

%30 ındrım var ben kararsızım wd black genel ıtıbaıyle daha ıyı performans sunar sankı syper tesekkur ederım o lınke bakmıstım ama o gerıye kalan 1tb lık performans benı endıselendırıyor. arkadaslar wd black kullanan var mı aramız varsa kullanan. memnun kaldınızmı

- - - Güncellendi - - -

http://www.bimeks.com.tr/urun/121681/seagate-1-tb-7200rpm-sata3-64mb-ncq.aspx#specs
Bu disk'in tam ürün numarasını felan yazmamıslar sadece barracuda diye geçmişler en son nesil olan mı performansı nasıl bılemıyeceğim icin yanasamıyorum.
WD Black alırsan 500 GB alırım ama bu 159 lira ve 1 TB gayet ideal gibi duruyor. Birde vatanda 1 TB Barracuda var koydukları resim farklı bilgi vermedikleri icin artık resimden ayırt etmeye calısıyorum bknz verdikleri kısır bilgiler aynı bimeksteki hdd ile aynımı :
http://www.vatanbilgisayar.com/Dahi...00rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053
Hepsi bir yana WD SSHD Mekaniktede iyiyse onu alırım.

vl42.png

- - - Güncellendi - - -

@albaywolf 'un önerdiği HDD 145 Lira Barracuda. Ufak bir araştırma daha yapıp onunda teknik özelliklerine indim ve gördümki performans olarak neredeyse aynılar.
Galiba barracudaya 8 GB SSD takıp fahiş fiyata satıyorlar yanlıs anlamadıysam buda barracudanın bilgilerinin resmi :

djpm.png

- - - Güncellendi - - -

Sanırım 1 TB'lık ucuz Barracuda daha mantıklı olacaktır fiyat performans olarak dediğiniz gibi. Bakalım nasıl olucak biraz zor karar verdim ne kadar araştırsamda sağlıklı bilgi bulmak cok zor bulsanda satan yerler ürün açıklamasında net değiller. Mesela Bimeks'teki 1 TB 'lık Barracuda Vatandakinden 1 nesil ileri mi geri mi aynımı bilemiycem belkide onu alsam daha avantajlı olucam performans olarak ama o riske giremiyeceğimden alacağım diske güvenmekten başka birşey gelmiyor elimden.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı