Seasonic Focus Plus Gold 750W

Makaleler
6
Yer
Bursa
Sıcaklık konusunda başarılı:
  • 46°C' sıcaklıkta tam güç verebilmiş.
12V kanalından 744W veriyor, güzel.

Çoğu modüler 750W psuya göre kablo bağlantıları olarak biraz daha fazla, ileride sisteme bir ekleme yapılacaksa iyi bir özellik.

Kabloları düz ve ince, görüntü kirliliği oluşturmuyor, ama buradan artı puan vermek saçma olur, çoğu PSU böyle zaten.

10 yıl garantisi var.

Teknik detaylar:

Kapasitör: En üst seviye kapasitörler kullanılmış.

İç yapı: Ben lehimleme ve iç yapısı konusundan çok anlamıyorum, şöyle bir not bırakmışlar:

Seasonic'in lehimleme kalitesi iyidir. Ancak bir dizi uzun bileşen bulduk.

12V kanalı yük testlerinde iyi iş çıkarmış, 0.12 gibi bir değer almış.

5V kanalında da 0.84 gibi bir değer almış, iyi.

3.3v kanalında biraz düşmüş, ama problem değil.

5V5B kanalında 5V altına düşmüş, çok büyük problem değil ama daha iyi olabilirmiş.

Hold up time ve PWR_OK sinyali:

Hold up time 23.4 ms (ATX standartları 17.0 ms) gayet iyi bir değer.

PWR_OK sinyali doğru ayarlanmış, 20.0 ms, güzel.

Konuyla alakası yok ama testlere bakarken Zalman ZM750-EBT modelinin şurada berbat bir değer aldığını gördüm, neden alınmaması gerektiği konusunda bir değer daha:

1608757133962.png

Ani akım:

Ani akım konusunda iyi iş çıkarmış diyebiliriz, 230V girişi 50.509A değerini almış, 115V girişi ise 30.372A değerini almış, güzel.

Yük düzenleme testlerinde 5vsb kanalı %3 sapmaya uğramış, daha iyi olabilirdi doğrusu.

Verimlilik:

%10-%100 yük testlerinde %88.28 verimlilik, güzel.

20W-80W testlerinde %79.43 verimlilik, güzel.

5V5SB kanalı verimlilik konusunda biraz daha iyi olabilirmiş.

Boşta güç tüketimi normal, çok detaya girmeye gerek yok sanırım, güzel.

Ses şiddeti:

Yük altında sesli çalıştığı söylenmiş, 45 dba üzerinde bir değer almış.

Geçici yanıt testleri:

Geçici yanıt testlerinde ilk test (200 ms) hariç hepsinde 3.3v kanalı başarısız olmuş, iyileştirilmeli.

12V kanalının performansı iyi.

Ripple:

Bildiğim kadarıyla ripple değerleri PSU'nun ömrünü belirleyen etkenlerden, ripple değerli iyi.

Genel ses şiddeti: Genel anlamda 34.75 dba arası ses çıkarmış.

Verimlilik:

Verimlilik konusunda %88.26 gibi güzel bir değer almış.

Sonuç: Alınabilir bir PSU, bazı noktalarda 5V5SB ve 3.3v kanalı kötü sonuçlar elde etse de çok kötü diyebileceğim derecede bir durum yok.

Kaynak:

Ürün linki:

Son düzenleme:
Zamanında 960 TL'ye aldım ve kalan 9 yıllık garantimin keyfini çıkarıyorum. "Alınabilir bir PSU, bazı noktalarda 5V5SB ve 3.3v kanalı kötü sonuçlar elde etse de rezalet diyebileceğim derecede bir durum yok." gibi bir yorumu da hak etmiyor, çünkü daha fazlası...

Zamanında 960 TL'ye aldım ve kalan 9 yıllık garantimin keyfini çıkarıyorum. "alınabilir bir PSU, bazı noktalarda 5V5SB ve 3.3v kanalı kötü sonuçlar elde etse de rezalet diyebileceğim derecede bir durum yok." gibi bir yorumu da hak etmiyor, çünkü daha fazlası...

Evet, yazarken biraz çekindim açıkçası, "rezalet" kelimesinin yanlış anlaşılmasından korkuyordum.

Evet, yazarken biraz çekindim açıkçası, "rezalet" kelimesinin yanlış anlaşılmasından korkuyordum.

Hocam harici Power Supp almaya gerek bırakmayacak kadar iyi diye biliyorum, PSU'dan çok anlamam ama bu bahsettiğiniz iyi bir model diye biliyorum. Emeğinize sağlık.

%100 yükte bir tık sesli ama çok büyük eksi değil.

3.3V'da geçici yanıt başarısız ama yine de büyük bir eksi değil.

Bence alınabilir, fiyatı nedir?

GF1 seviyesinde denmiş ama testler öyle demiyor, testler tamamen doğru ama genel sonuç kısmında sponsorluk olduğu belli :)
3.3v kanalında azıcık düşmüş, 5V5SB kanalının hali biraz daha kötü:

Eki Görüntüle 797696

Eki Görüntüle 797697

Sen kötü 5VSB görmemişsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı