Seçim 2024 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Açık ve net bir şekilde bu seçimin bizi şaşırtma nedeni halkın Ak Parti'ye kırgın olmasıdır. CHP'nin son belediye seçimleriyle kıyaslandığında oyu sabit. Ancak Ak Parti'nin milyonlarca kaybolan oyu var. Halk oy kullanmaya gitmedi. Babam da bunlardan biri. Ak Parti kendisini bu günden ders alarak düzeltirse ilk seçimde 2011 seçimlerine dönmemiz çok olası.
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP'den iyice tiksinmiştim o yüzden oy vermeye bile gitmedim. Hiçbir şey düşünmüyorum ve hissetmiyorum ama sonuçlara şaşırdım biraz. Bu saatten sonra hiçbir seçimde oy kullanmam. Bu yaşta ülke ülke gezmemiz gerekirken ülkenin geleceğini, ekonomiyi ve siyasi saçmalıkları düşünmek ruhsal olarak yordu beni.
 
Bu seçim sonuçları sorun aday da değil halkta diyenlere ibretlik olarak gösterilmeli.
 
AKP gitmez. Bir sonraki seçimde de kazanacaklar. Halk bunu istiyor ne yapalım? Haa ne zaman halk der ki "ulan oğlum böyle olmaz", işte o zaman giderler. Hiçbir şey sonsuz değil elbette ama bu adamlar kraliyet ailesi gibi ilerleyecekler gibime geliyor.
Sence halk bugün "ulan oğlum böyle olmaz" demedi mi? Dememiş hali bu ise demiş halinde CHP %70 mi alacak?
Akp seçmeni tepki olarak ya sandığa gitmedi ya Refah Partisine oy verdi (ki bu tepki değil, refah'a geçenler geri dönmez.) ya da CHP'ye oy verdi. Bu da seçmenin koyun olmadığını ve kızdığında neler yapabileceğini gösterir. Sorgulayabilen bir seçmen yapısı da her ijtidarı yollamasını bilecektir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP'den iyice tiksinmiştim o yüzden oy vermeye bile gitmedim. Hiçbir şey düşünmüyorum ve hissetmiyorum ama sonuçlara şaşırdım biraz. Bu saatten sonra hiçbir seçimde oy kullanmam. Bu yaşta ülke ülke gezmemiz gerekirken ülkenin geleceğini, ekonomiyi ve siyasi saçmalıkları düşünmek ruhsal olarak yordu beni.
Ayağa kalkıp en fazla 1 saat sıra bekleyip bir mühür basacaksınız ya da evinizde boş boş oturup kendi öz yurdunuza sövüp duracaksınız. Oy kullanmayacak olmanız sizi ruhsal olarak rahatlatmayacak zira hala aynı kazanda kaynıyoruz. Siz "gitmiyorum lan sandığa" deyince vergi ödemeye devam ediyor olacaksınız gene. Yahut ülkeniz git gide bok çukuruna girdiğini görmeye devam edeceksiniz. Ve sizin gibi insanların sayısı artarsa bu acılara ülkecek katlanmaya devam edeceğiz. Geçen seçim katılım oranı %84 idi. %90 olsa Erdoğan şuan burada yoktu ancak sizin gibi acı çekmesine rağmen temel hakkı olan oy verme hakkını kullanmayanlar sayesinde vaziyet böyke devam ediyor.
Yahut 2011 referandumu da buna örnek gösterilebilir. O zaman da katılım %70 idi. Akp sabdığa gitmeyen üşengeç ve nazlı muhalifler sayesinde referandumu kazanmıştı. Ancak can sizin, beden sizin. O halde karar da sizin. Benim ki yalnızca bir tavsiyeden ibaret.
Saygılar.
 
Son düzenleme:
Bayağı şaşırtıcı hem de. Ankara, İzmir, İstanbul'u bekliyordum ama bu kadar farkla olacağını hiç beklemiyordum. Adıyaman'da bile kazandık :D
 
Benim sinirime dokunan şey HDP'nin kısaca p**'nın bu kadar fazla il kazanması hala.
 
Bu bu... Çok şaşırtıcı dostum.

Pek CHP'nin başarısı olduğunu sanmıyorum. Millet zaten siyasetle falan ilgilenmiyordu. YRP gibi partiler zaten sağlam oy böldü. İyi parti, ZP vb. partiler de bir gıdın oy alamayınca CHP oyları çok yüksek gibi gözüktü. Seçime katılım da azdı. Belki CHP seçmeninin yüzü gülmüştür bu seçimden. Bu kadar belediye şansı bir daha bulacağını sanmıyorum CHP'nin. Şansını inşallah iyi kullanır.
 
Sence halk bugün "ulan oğlum böyle olmaz" demedi mi? Dememiş hali bu ise demiş halinde CHP %70 mi alacak?
AKP seçmeni tepki olarak ya sandığa gitmedi ya Refah Partisine oy verdi (ki bu tepki değil, Refah'a geçenler geri dönmez.) Ya da CHP'ye oy verdi. Bu da seçmenin koyun olmadığını ve kızdığında neler yapabileceğini gösterir. Sorgulayabilen bir seçmen yapısı da her ijtidarı yollamasını bilecektir.

Ayağa kalkıp en fazla 1 saat sıra bekleyip bir mühür basacaksınız ya da evinizde boş boş oturup kendi öz yurdunuza sövüp duracaksınız. Oy kullanmayacak olmanız sizi ruhsal olarak rahatlatmayacak zira hala aynı kazanda kaynıyoruz. Siz "gitmiyorum lan sandığa" deyince vergi ödemeye devam ediyor olacaksınız gene. Yahut ülkeniz gitgide bok çukuruna girdiğini görmeye devam edeceksiniz. Ve sizin gibi insanların sayısı artarsa bu acılara ülkecek katlanmaya devam edeceğiz. Geçen seçim katılım oranı %84 idi. %90 olsa Erdoğan şu an burada yoktu ancak sizin gibi acı çekmesine rağmen temel hakkı olan oy verme hakkını kullanmayanlar sayesinde vaziyet böyke devam ediyor.
Yahut 2011 referandumu da buna örnek gösterilebilir. O zaman da katılım %70 idi. AKP sabdığa gitmeyen üşengeç ve nazlı muhalifler sayesinde referandumu kazanmıştı. Ancak can sizin, beden sizin. O halde karar da sizin. Benimki yalnızca bir tavsiyeden ibaret.
Saygılar.

Yerel seçim sonuçlarını başarı zannediyorsunuz ya gerçekten tam olarak bu yüzden gelişemiyoruz. Adamlar ülkeyi soyup soğana çevirmiş, 2011'den beri kazanılan 3 büyükşehirde bile AKP sloganlarından gökyüzü gözükmüyor, insanlar cumhuriyet halk fırkasının varlığından bir haber şekilde kendilerine hizmet eden birilerinin varlığına inanıyorlar. "kızdığımızda tepkiyi gösteririk ha" edebiyatı yapıyorsunuz hala. 2023'te neden kızmadınız? Neden yönetim 25 yıldır değişmiyor? Evet bu seçimlerde alınan şehirler başarı olarak sayılabilir ama ben genel vaziyete bakarım. Murat kurum gibi iki kelimeyi yan yana getiremeyen bir adamın bile %37 oy alması "buna dur dedik" anlamına gelmiyor. Evet hala AKP tarafından yönetiliyoruz. Bu arada AKP seçmeni sandığa gitse gitmese de o 3 büyükşehiri her türlü CHP alacaktı zaten. Bunları tahmin etmek için üstün zekaya gerek yok.

Koyunluk bir yerlerini kaldırmayıp sandığa gitmemek değil 25 yıldır ülkenin geldiği durumda bile yanlış adamı ısrarla tercih etmektir. Halk akıllanmışmış, ulan kayışdağındaki radarı bile indirdiler :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sence halk bugün "ulan oğlum böyle olmaz" demedi mi? Dememiş hali bu ise demiş halinde CHP %70 mi alacak?
AKP seçmeni tepki olarak ya sandığa gitmedi ya refah partisine oy verdi (ki bu tepki değil, Refah'a geçenler geri dönmez.) Ya da CHP'ye oy verdi. Bu da seçmenin koyun olmadığını ve kızdığında neler yapabileceğini gösterir. Sorgulayabilen bir seçmen yapısı da her ijtidarı yollamasını bilecektir.

Ayağa kalkıp en fazla 1 saat sıra bekleyip bir mühür basacaksınız ya da evinizde boş boş oturup kendi öz yurdunuza sövüp duracaksınız. Oy kullanmayacak olmanız sizi ruhsal olarak rahatlatmayacak zira hala aynı kazanda kaynıyoruz. Siz "gitmiyorum lan sandığa" deyince vergi ödemeye devam ediyor olacaksınız gene. Yahut ülkeniz gitgide çukura girdiğini görmeye devam edeceksiniz. Ve sizin gibi insanların sayısı artarsa bu acılara ülkecek katlanmaya devam edeceğiz. Geçen seçim katılım oranı %84 idi. %90 olsa Erdoğan şu an burada yoktu ancak sizin gibi acı çekmesine rağmen temel hakkı olan oy verme hakkını kullanmayanlar sayesinde vaziyet böyke devam ediyor.
Yahut 2011 referandumu da buna örnek gösterilebilir. O zaman da katılım %70 idi. AKP sabdığa gitmeyen üşengeç ve nazlı muhalifler sayesinde referandumu kazanmıştı. Ancak can sizin, beden sizin. O halde karar da sizin. Benimki yalnızca bir tavsiyeden ibaret.
Saygılar.

Oy vermeyen adamların oy vermeye gidince CHP'ye vermesi zorunlu mu? Oy vermemek bir haktır bence. Ayrıca AKP gidince CHP'nin kurtarıcı melek gibi ülkeyi şahlandıracağına inanmak bana garip geliyor. AKP kötü de CHP mükemmel değil yani. İyi bir parti olsaydı zaten 22 yıldır erdoğana kaybetmezdi.
 
Ben dahil çoğu kişinin pek umurunda olan bir seçim değildi. Ki katılım oranı da bunu kanıtlıyor gibi. Beklenenden iyi bir sonuç alındı. 21 yıllık iktidarın biraz akıllanması gerekiyor artık (ha hiç sanmıyorum orası ayrı.). Ülkeyi toparlamadan bu şekilde devam ederlerse sonraki seçimlerde AKP'nin gittiğini görebiliriz. AKP'nin kalesi olan Konya'da bile %20-25'lik bir düşüş var 2019'da %70 ile aldıkları şehri bu seçim %50 ile aldılar. Bu %25'lik kesimin çoğu YR'ye gitti. İkisinin pek farkları yok bence ama mevcut iktidarın biraz kendine gelmesini sağlayabilir. Bunun dışında da ellerindeki çoğu şehri kaybettiler. Yeniden refah çok iyi bir yükseliş yaşadı. Uzun süredir siyaset takip etmediğim için bu kadar yüksek oy oranına sahip olacağını beklemiyordum. Yeniden refah sayesinde mevcut iktidara güzel bir darbe vuruldu ama YR'nin de şahsım adına iyi bir parti olduğunu söyleyemeyeceğim. Millet erken seçim naraları atmaya başladı X'de fakat Erdoğan yaptığı konuşmada böyle bir şeyin olmayacağının işaretini verdi. Ki zaten ben Erdoğan'ın karşısında bir adayın kazanabileceğini pek sanmıyorum. Tabiri caizse halkın çoğu Erdoğan'a tapıyor adeta.
 

Geri
Yukarı