Seçim ertelenebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anayasayı ihlal edebileceğini sanmıyorum.

Edemez yani gücü yetmez bence.

"Adam"ın da başka kimsenin de savaş çıkmadan seçim erteleme yetkisi yok.
Ben bu adamı hiç tanıyamadığınızı düşünüyorum. Darbede bile birilerinin parmağı olup olmadığı şüpheli. Kendi lehlerine herşeyi yaparlar. Ona bakarsan İstanbul seçimini tekrarlama yetkileri de yoktu.

Ben bu adamı hiç tanıyamadığınızı düşünüyorum. Darbede bile birilerinin parmağı olup olmadığı şüpheli. Kendi lehlerine herşeyi yaparlar. Ona bakarsan İstanbul seçimini tekrarlama yetkileri de yoktu.
Evet ama bu direk anayasayı ihlaldir. Cezası da ağır.
TCK Madde-309

"(1) Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar. (2) Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur."

Seçimin ertelendiği yok. Hükümetin bileti Haziran’da bitiyor. Yeni bilet için seçim gerekiyor. Ha illa seçim ertelenecekse birincisi anayasa değişikliği gerekli, ikincisi de o uzatmalarda bu hükümet ülkeyi yönetemez. Muhalefet ile uzlaşı hükümeti kurulur seçime dek birlikte yönetirler. Seçimde bilet almadan ülkeyi yönetmeye kalkarsanız meşruiyetiniz sorgulanır. Bu da Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede en son istenecek şeydir.

Bu depremler iki üç ay sonra olsaydı ortaya fiili imkansızlık durumu çıkardı. O zaman seçimi ertelemek için haklı bir gerekçe olabilirdi.
Şimdi seçime 4,5 ay, seçim takviminin açıklanmasına 2,5 ay varken olan deprem nedeniyle fiili imkansızlık diye bir şey olmaz.
Kütüklerin güncellenmesi ve seçim sürecinin işlemesi için yeterince zaman var. Bu durumda erteleme sözkonusu olamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı