Seçim Öncesi Dolar Alınır mı?

Dolar, seçimden sonra ne olur?

• Oy verenlerin toplamı
    44
  • Anket kapandı .
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi 31 Mart'ta ülkemizde seçimler gerçekleşecek. Çoğu tahmine göre dolar 7,8 hatta 10 gibi sayılara vuracak diyenler de var. Sorum şu: Dolara yatırım yapılır mı? Paramızı seçimden önce dolara çevirip seçimden sonra TL'ye çevirmeli miyiz? Fikirlerinizi/ Yorumlarınızı bekliyorum.

Kesinlikle almalısın. Ben senin yerinde olsam Dolar değil Euro alırdım hatta.
Seçimden sonraki hafta çok rahat 8'in üzerine çıkacağını düşünüyorum.

Dolar almanın zararı olmaz. Almak iyi olcaktır. Ben seçimden sonra yok 10 yok 8 yok 9 bu kadar çıkacağını düşünmüyorum kısa vade de ilerleyen zaman da ne olur onu da bekleyip göreceğiz.

Merkez Bankası sıkı tutumuna devam ederse 6'yı bile geçeceğini zannetmiyorum.

Değişen bir şey olmaz altın alsan daha iyi bence.

Eğer biraz takip ediyorsanız dolar 5,40-5,50 bu aralıklarda ve bunların biraz üstünde seyrediyor. Bizim insanlarımız elindeki parayı bozdurmuyor ve hala bekletiyor.

Mecburen devlet devalüasyona gitmesi gerekiyor nitekim Ağustos ayında Türkiye ciddi bir develüasyonla karşı karsıya kaldı. Dolar 7.20 seviyelerine varan artışlar gördü. 6,80 gibi büyük bir tahribat bıraktı. Devlet bu sebepten ötürü doların artışına müsade edecek ve Nisan ayından sonraki süreçte olması bekleniyor. Bunu 2 önemli sebebi var; birincisi Türkiye'ye yabancı ilgisini çekmek için çünkü yatırım yapacak yabancılar icin şuanda avantajlı görünmüyor. İkincisi ciddi bir konut stoğu bulunuyor ve bu stok bir türlü erimiyor. Resmi verilerine göre 2 milyondan fazla lüks konut gayriresmi verilere göre 4-5 milyon lüks konut bulunuyor. Şuanda zaten büyük baskılara rağmen dolar 5,40 seviyelerinden daha aşağı gevşetilemiyor. Nisan'da büyük ihtimalle baskı sonlandırılacak ve büyük ihtimalle Merkez Bankası devreden çıkacak ve dolayısıyla yabancılarında alımlarıyla çok sert bir yükselme gözlemlenebilir.

Yine vatandaşın ve şirketlerin elinde çok fazla döviz stoğu var ve önemli bir kısmı Dolar ve Euro da Sterlin de var ama genel itibariyle Dolar ve Euro birikmiş durumda. Bu paranın çıkabilmesi de vatandaşın o maliyet seviyeleri yakalanması ve hatta üzerine çıkılması gerekiyor. Vatandaşın ve şirketlerin büyük bir kısmı 6,50-6,80 ve 7 lerde ortalama yaptılar. Bu ortalama fiyatlarda gelmediği sürecede ellerindeki Doları çıkartmayacaklar ... devamını buradan izleyebilirsiniz.

Bence haklı hala etrafımda Dolar alanlar var.

Seçim var veya yok. Paranızı TL olarak tutmayın. Altına yatırmayı da düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…