Seçimden sonra bilgisayar fiyatları artar mı?

Ne yani adam 40k ya aldığı kartı iktidar değişti diye sana 30k ya mı satacak? Kimse zarar etmek istemez.

Eğer aldığı 40klık ürün 30'a düşerse tabii ki de satacak çünkü yeni malın fiyatı düşmüş olacak en basiti de ham madde fiyatının düşmesi ayrıca sadece iktidar değişmesi demiyorum değişime bağlı olarak döviz kurları düşüşü. Ytd.
 
Merhaba ben Temmuz'da inşallah güzel bir bilgisayar alacağım yalnız, seçimden sonra ya kalıyor herhan gibi fazla fiyat artışı olur mu olursa da ne kadar olur?

İlk olarak seçimlerin sonrasında doların çıkacağını düşünüyorum ama başa geçecek kişi (her kim olursa) iyi yönetirse tabii ki de dolar düşer.
 
Hiç bir şey bilinmiyor, kestiremiyoruz. Ancak elinizdeki parayı dövizde tutarsanız almak istediğiniz şeylere ulaşmanız daha kısa sürecektir. Çünkü TL olarak tuttuğunuzda fiyat değişikliği olduğunda sürekli daha fazla biriktirmek zorunda kalıyoruz.

Örneğin X marka bir işlemci alacaksınız, doları da 19.47 üzerinden baz aldık. İşlemcinin fiyatı 9738 TL olsun, yani bugün bu postu attığım an itibariyle $500.

Siz bu işlemciyi önümüzdeki ay almaya karar verdiniz. Ancak baktınız önümüzdeki ay dolar 20.00 olmuş. Bu sizin açınızdan ne anlama geliyor? Siz elinizde 1 ay boyunca 9738 TL tutmuştunuz ancak 1 ay sonra satın almak istediğiniz işlemcinin fiyatı 10.000 TL olmuş. Yani bu durumda sizin cebinizden + 262 TL daha fazla çıkacak.

Tabi bu iyi senaryo.

Neden iyi senaryo? Çünkü döviz artarsa bu yalnızca satın alacağınız parça fiyatına parçanın kendi fiyatı üzerinden yansımayacak. Buna artan vergiler, kartın distribütörlüğünü yapan firmanın artar giderleri ve üzerine eklediği kârı, kartın gümrük ücreti vb aklıma gelmeyen birden fazla faktör de eklenince o bahsettiğim +262 TL'nin üzerine bunlar da eklenerek en iyisinden +500 TL daha biner. Bu da iyimser rakam.

Eğer bir şey almayı planlıyor ve bunun için birikim yapıyorsanız elinizde TL tutmayın. Bu yatırım tavsiye değildir, sadece yükselen döviz karşısında sizin daha fazla birikim yapma zorunluluğunuzu en aza indirmek için bir yöntemdir.
 
Sabit bir dolar kuru olsa bile enflasyon artıyor ve yıllar sonra fiyatlara yansır. Benim tavsiyem vakit kaybetmeden almanızdır. 'vergi Indirimi'de dahil'.

Erken almayı bende isterim ama ben şu an çalışıyorum hesapladım en erken Temmuz'da alabiliyorum.

Zaten ben böyle bir şey olacağını düşünmüştüm o yüzden monitör ve ekipmanları erkenden aldım onlarda artmaya başlamış.
 
Son düzenleme:
Erken almayı bende isterim ama ben şu an çalışıyorum hesapladım en erken Temmuz'da alabiliyorum.
Hevesinizi kırmak istemem ama hesapladığınız fiyat bile artabilir. Bunu anlamak için ekonomist olmaya gerek yok. Örneğin:
20 gün önce satılan hazır sistem 20000TL iken 22000 satılıyor. Doların stabil olması ve uzun süre stabil şekilde devam etmesi, enflasyon düşmesi ve insalara güven vermesi diğer faktör.

Diyelim ki dolar ve enflasyon düştü? 'örnek' : X bir teknoloji mağazası 17000TL aldığı bileşenleri 18500 satmak zorunda. Bu stokları bitirmesi ve TL güvenmesi ve normal fiyatından satışını yapmaları uzun vade'de anca olur bilginize.

'Doların düşmesinin bir anlamı yok kısa vade'de'
 
Amerikan Wells Fargo Bank'ın düşüncesine göre seçimi Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa Türk lirası %20 değer kazanabilir ve yıl sonunda 1 Amerikan Doları 15 Türk lirası'na düşebilirmiş. Açıkçası ben de böyle düşünüyorum. Sonuçta ortada 20,5 yıllık bir altyapı var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı