Bak tam dediğime geliyon işte.
Paranoyaklık oluyor bu. Yaa son gece 100 katı seçmen gelirse. Yaa oylar çalınırsa. Yaa adam kazanırsa... ( Bu normal bir bakış açısı değil.)
Arkadaşım akıl var mantık var. Öyle damdan düşer gibi olur mu o işler. Resmi süreçleri var vatandaşlığı öyle 3-5 ayda alamazsın. Öyle bir şey yapılsa
GÖRÜLÜR DİYORUM SANA ZATEN. Ve bu görülünce oradan gelecek oyun 4-5 katı tepki oyu olarak gider.
Böyle bir şey yapılacak olsa 2018 seçimlerinde yapılır. O zaman 53 bin kadar Suriyeli oy kullanmış. 2019 Yerel seçimlerinde 60 bin kadar Suriyeli oy kullanmış. Şuan Resmi rakam 113 bin civarında oldukları.
Seçmen sayısı gizli olsa kimseye açıklanmıyor sadece AKP biliyor olsa bir nebze kafanızda kurun diyecem ama. Abicim tüm partiliere açıklanan bir listede olmaz diyorum.
65 Milyon kişi oy kullanacak diyorum. Siz ne sanıyorsunuz son ay gizlice 1 Milyon Suriyeliye vatandaşlı verilecek falan mı. Gerçekten hiç normal bir başık açısı değil. Muhalefet duble fark atar böyle bir şey olsa. Çünkü gizli yapılabilecek bir şey değil. Tüm dünya da görür duyar rezillik olur...