Seçmeli dersleri vermeden mezun olmak mümkün mü?

Jonsares

Kilopat
Daha fazla  
Böyle bir durum mümkün müdür? Mezun olmak için gerekli AKTS 240 örneğin ben seçmeli derslerden 1 veya 2 tanesini vermediğim durumda da 240 AKTS'yi geçebilir miyim yoksa tüm dersleri verdiğimizde tam 240 AKTS olacak şekilde mi ayarlamışlardır? Sizin üniversitenizde durum nasıl?

Bölüm farketmeksizin 240'ı tamamlaman lazım. Zaten dersler öyle ayarlanıyor seçmeli, serbest seçmeli dersler vermen şart. Özellikle serbest seçmeli ile ilgili bir sor okula çünkü ben mezun olmadan bir dönem önce öğrenip verdim 2 tane. Genelde diğer bölümlerden de ders alsın öğrenci diye serbest seçmeli zorunlu gözükmez ama zorunlu ders gibidir. Seçmeli dersleri de kendin toplayıp hesapla fazladan alma.

Bölüm fark etmeksizin 240'ı tamamlaman lazım. Zaten dersler öyle ayarlanıyor seçmeli, serbest seçmeli dersler vermen şart. Özellikle serbest seçmeli ile ilgili bir sor okula çünkü ben mezun olmadan bir dönem önce öğrenip verdim 2 tane. Genelde diğer bölümlerden de ders alsın öğrenci diye serbest seçmeli zorunlu gözükmez ama zorunlu ders gibidir. Seçmeli dersleri de kendin toplayıp hesapla fazladan alma.

Anladım. Yani ders ekleme ekranında karşıma o dönem için çıkan tüm dersleri + seçmelileri ekleyeyim ki tam 240 AKTS olsun herhangi bir seçmeliyi boş geçme imkanım yok. 4 Yılda Total alınabilecek Max AKTS 240 zaten doğru mu anladım.

Anladım. Yani ders ekleme ekranında karşıma o dönem için çıkan tüm dersleri + seçmelileri ekleyeyim ki tam 240 AKTS olsun herhangi bir seçmeliyi boş geçme imkanım yok. 4 Yılda Total alınabilecek Max AKTS 240 zaten doğru mu anladım.
Evet doğru mezun olmak için vermen gereken 240. Buna son tez de dahil. Bugüne kadar aldığın seçmeli dersleri, zorunlu dersleri topla kaç olduğuna bak. Dediğim gibi serbest seçmeli meselesini de atlama. Seçmeli derslerde şöyle bir güzellik var eğer bir tanesinden kaldıysan onun yerine başka bir seçmeli seçebilirsin ortalamanı yükseltmek için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı