Çözüldü Secure Boot açıldıktan sonra sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

loypp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Dün Windows 11'e geçiş yaptım ve Valorant'ı oynamak için Secure Boot açmam gerekiyor. TPM sorununu çözdüm şimdi de Secure Boot açıyorum enabled yapıyorum fakat bilgisayar kendini otomatik BIOS'a atıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba dostum, Secure Boot açtıktan sonra bilgisayarının açılmama sebebi büyük ihtimal ile Windows'u UEFI olarak kurmadığın için diye düşünüyorum. Başlata “msinfo” yazarak uygulamayı başlatın BIOS Modu yanında eski yazıyorsa sisteminiz UEFI kurulum olarak yapılmamış demektir ve bu yüzden de Secure Boot açılınca sistem açılmıyor daha öncesinde bende aynı problemle karşılaştım tek çözümün UEFI olarak yeniden kurulum yapman veya Windows 10'a dönerek oyununa oradan devam etmen.
Merhaba dostum, Secure Boot açtıktan sonra bilgisayarının açılmama sebebi büyük ihtimal ile Windows'u UEFI olarak kurmadığın için diye düşünüyorum. Başlata “msinfo” yazarak uygulamayı başlatın BIOS Modu yanında eski yazıyorsa sisteminiz UEFI kurulum olarak yapılmamış demektir ve bu yüzden de Secure Boot açılınca sistem açılmıyor daha öncesinde bende aynı problemle karşılaştım tek çözümün UEFI olarak yeniden kurulum yapman veya Windows 10'a dönerek oyununa oradan devam etmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
harddisk'te MBR tablosu var uefi kurulum yapamıyorum nasıl yapacağım

harddisk'te MBR tablosu var uefi kurulum yapamıyorum nasıl yapacağım
- Yükleme yapılacak disk'i ve bu disk ile ilgili ayrılmış bölüm varsa silin.
- Sildiğiniz disk'in yanında bulunan numarayı hafızanızda tutun, ya da unutma ihtimâliniz varsa bir kâğıda not alın.
- Shift+F 10 tuşuna basın.
- Çıkan komut istemcisi penceresine, "diskpart" yaz ve "enter"e bas.
- "List disk" yaz ve "enter"e bas
- "Select disk" yaz boşluk bırak ve not aldığın disk numarasını yazıp "enter"e bas.
- "Clean" yaz, "enter"e bas.
- "Convert gpt" yaz "enter"e bas.
-"exit" yaz, "enter"e bas.

Komut istemcisi kapandıktan sonra "yenile" butonunu kullanarak devam et. Bu sistemde "ileri" butonu çalışmaz.

benim ana diskimde 2 alan var biri yedeklediğim dosyalar biride c diski veri kaybı olmadan yapma şansım yokmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…