Çözüldü Secure Boot acilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

rwil4181

Femtopat
Daha fazla  
Valorant'ta hata aliyorum ve çözümü Secure Boot'u acmak ama BIOS ekraninda Secure Boot ekranini acamiyorum. Not active yaziyor ve hiçbir turlu etkinlesmiyor. Yardimlariniz icin simdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• image_2025-08-22_161130094.png
    image_2025-08-22_161130094.png
    15 KB · Görüntüleme: 20
hepsi bu

Asus Tuf Gaming F16
Teşekkürler hocam
Biostan
Advanced sekmesine git.
Oradan Boot sekmesine gir.
“Launch CSM” veya “CSM Support” seçeneğini bul.
Varsayılan genelde Enabled olur.
Onu Disabled yap.

Hepsi bu.

ASUS TUF Gaming F16.

Hocam BIOS'a girip load default settings yapın büyük ihtimalle Secure Boot ayarı düzelir ama önceden BIOS da yaptığınız bir ayar varsa o da kaybolacaktır bu bir nevi tüm ayarları eski haline döndürür. Ama eğer boot ayarlarıyla ilgili (2 farklı işletim sistemi) bir ayar yapmışsanız sorun olabilir ama tek işletim sistemiyse büyük ihtimal sorun çözülür ama hiçbir zaman "garanti vermem" çift işletim sistemi olsa bile boot menüden tekrar eski haline getirirsiniz.(boot önceliği ayarı) (yanlışım varsa düzeltin)

Teşekkürler hocam
Biostan
Advanced sekmesine git.
Oradan Boot sekmesine gir.
“Launch CSM” veya “CSM Support” seçeneğini bul.
Varsayılan genelde Enabled olur.
Onu Disabled yap
boot menusunde sadece bu üç menü var baska bir sey yok

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 16.31.58_25307879.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 16.31.58_25307879.jpg
    42,6 KB · Görüntüleme: 18
  • WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 16.31.59_ce7560f0.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 16.31.59_ce7560f0.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 16.31.59_88f567c7.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-22 saat 16.31.59_88f567c7.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 10
boot menusunde sadece bu üç menü var baska bir sey yok
Sistem diskin UEFI olması gerekiyor. Eğer SSD MBR tipinde ise Secure Boot açılmaz.yeni bir windows kurmalısın,kurulum ekranında bilgisayarınızı onarın seçeneğine tıkla
Diskpart
Ssdin tek ise select disk 1 diyin
Clean(bu komut verileri temizler)
Convert gpt diskiniz GPT olucaktır ve yeni windows kurulumuna geçebilirsiniz

Son düzenleme:
ona nerden baka bilirim?
Hocam bir usbniz varsa windows 11 isosunu  rufus ile aktarın kuruluma atıcaktır ordan attığım mesajlara bakarak gidebilirsiniz
Sistem diskin UEFI olması gerekiyor. Eğer SSD MBR tipinde ise Secure Boot açılmaz.yeni bir windows kurmalısın,kurulum ekranında bilgisayarınızı onarın seçeneğine tıkla
Diskpart
Ssdin tek ise select disk 1 diyin
Clean(bu komut verileri temizler)
Convert gpt deyince yeni windows kurulumuna geçebilirsiniz
Buradan bakabilirsiniz

Hocam bir usbniz varsa Windows 11 ISO'sunu  Rufus ile aktarın kuruluma atacaktır oradan attığım mesajlara bakarak gidebilirsiniz.

Buradan bakabilirsiniz.

Reis sen format atmami istiyorsun ama yapamam çünkü PC'de cok onemli seyler var ve bunlari aktaracak bir USB yok simdiye kadar yaptigin tum yardimlarin icin ayri ayri teşekkür ediyorum gorusuruz.

Valorant'ta hata aliyorum ve çözümü Secure Boot'u acmak ama BIOS ekraninda Secure Boot ekranini acamiyorum. Not active yaziyor ve hiçbir turlu etkinlesmiyor. Yardimlariniz icin simdiden teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı