Secure Boot'u aktifleştirilmiyor

Nihility

Femtopat
Katılım
24 Mart 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
RX 580
Anakart
MSI A320M-A PRO
İşlemci
R5 3400G
System In Setup Mode Secure Boot Can Be Enabled When System In User Mode [Solved]
Bu videodaki gibi yapmayı denedim olmadı, büyük ihtimalle benim anakartımın GUI'ı farklı olduğundan. Enroll all default factory keys dedikten sonra Secure Boot'u enable etmeye çalışırken şöyle bir hata çıkıyor:

20230324_013614.jpg


Secure Boot'u enable etmeden kaydedip çıkınca da UEFI modda BIOS ekranı açılmıyor, input not supported diyor. Anakarttaki pili çıkar tak yaparak resetlemek zorunda kalıyorum. Bu sorunu internette araştırdım ve garip bir şekilde bu sorunu yaşayanların da ekran kartı RX 580. tesadüf mü bilmiyorum.
Bunu yapmaya çalışmamın sebebi ise Valorant oynayabilmek.
Şöyle bir şey de paylaşayım sizlerle, BIOS pilini çıkarma amacıyla kasamın temperli cam kapağını açmaya çalışırken cam köşesine düştü ve bir anda atomlarına ayrıştı, gitti güzelim kapak. Bu da nasıl oldu anlamıyorum yerle cam arasında 1 cm bir mesafe var en fazla, ona rağmen anında kırıldı.

20230324_002931.jpg
 
System In Setup Mode Secure Boot Can Be Enabled When System In User Mode [Solved]
Bu videodaki gibi yapmayı denedim olmadı, büyük ihtimalle benim anakartımın GUI'ı farklı olduğundan. Enroll all default factory keys dedikten sonra Secure Boot'u enable etmeye çalışırken şöyle bir hata çıkıyor:

Eki Görüntüle 1712584

Secure Boot Mode ayarını Custom yapıp sonrasında hemen altnda bulunan Enroll all Factory Default Keys seçeneğine tıklayın ve karşınıza gelen ilk seçeneğe Yes, ikinci seçeneğe ise No diyin. Bunu yaptıktan sonra System Mode Setup yazan yerin User olması lazım. Sonrasında Secure Boot ayarını Enabled etmeyi deneyin.
 
Aynı sorunu ben de yaşadım ekran kartım RX 580 ama ekran kartıyla alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum Windows 11 kullanıyordum bu yüzden olmuyormuş sırf secure boot yüzünden Windows 10’a geçtim ardından sorun çözüldü. (Ben de Valorant oynayabilmek ve Faceit’e erişebilmek için secure bootu açmaya çalışıyordum.)
 
Secure Boot Mode ayarını Custom yapıp sonrasında hemen altnda bulunan Enroll all Factory Default Keys seçeneğine tıklayın ve karşınıza gelen ilk seçeneğe Yes, ikinci seçeneğe ise No deyin. Bunu yaptıktan sonra System Mode Setup yazan yerin User olması lazım. Sonrasında Secure Boot ayarını Enabled etmeyi deneyin.

Aynısını zaten linkini verdiğim video da diyor bunu tekrarlamanın anlamı ne bilmiyorum. Bana o 2. seçenek çıkmıyor. Sonrasında enable etmeye çalışınca da fotoğrafını çektiğim hata çıkıyor. Dediğim gibi benim BIOS arayüzüm farklı.

Aynı sorunu ben de yaşadım ekran kartım RX 580 ama ekran kartıyla alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum Windows 11 kullanıyordum bu yüzden olmuyormuş sırf Secure Boot yüzünden Windows 10'a geçtim ardından sorun çözüldü. (Ben de Valorant oynayabilmek ve FACEIT'e erişebilmek için Secure Boot'u açmaya çalışıyordum.)

Bunun bir çözümü olmalı ben Windows 11'i seviyorum 10'a dönmek istemiyorum.

BIOS güncellemem varmış güncelledim, Secure Boot da varsayılan olarak aktif oluyormuş. Yine input not supported diyor monitörüm BIOS'a girmeye çalışınca. Üstelik APU'm da aktif olmuş ona RAM ayırmış, 3200'e ocliyordum RAM'i. Varsayılan hızı 2800 galiba. Şu anda 2100 RAM hızı da.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı