Onları tam çözemedim Low level format veriyi geri getirir mi getirmez mi tartışmasına girmişler.Zaten açılmış bir konu.
Disklerdeki veriyi kurtarılamayacak şekilde silme nasıl yapılır?
Sorum başlıkta. SSD, HDD ve flash belleklerimdeki verileri hiçbir yazılım ile kurtarılamayacak şekilde kalıcı olarak silmek istiyorum. Birçok yazılım kalıcı sildiğimiz dosyaları geri getirip kurtarabiliyor. Bunu nasıl engelleyip bütün verilerimi kurtarılamayacak şekilde silerim?www.technopat.net
Ancak kısaca özet geçmek gerekirse önce Windows kurun, eğer ki C diski değilse gerek bile yok biçimlendirme yaparken "hızlı biçimlendir" seçeneğini kaldırın ve biçimlendirildikten sonra CMD'yi açıp
CD X:
Cipher /w: X
Komutlarını kullanın X yerine diskinizin sürücü yolunu yazmanız gerekli örneğin D diski, h diski gibi. eğer ssd yavaşsa, işlemci güçsüzse 1 güne kadar çıkabilir veya daha da uzayabilir ancak tamamen temiz olur. ayrıca "ssd de silinen şeyler tamamen siliniyor bir daha secure erase yapmaya gerek yok" diyenler var ama doğruluğunu bilmiyorum
tamam şimdi yavaşça gidelim, öncelikle basitçe o silinmesini istediğin önemli verileri çöp kutusuna atıp sil, ya da direkt format at sadece windows kalsın çok özel verilerin varsa vs neyse, ondan sonra cmd yi yönetici olarak açıp Cipher /w:c komutunu yaz. eğer gerçekten önemli bir verin varsa yedekle, yanlış bir şey olursa veya komut çalışırken verilerinin silinme ihtimali var kısaca diskin içine sürekli yazıp siliyor böylece eski veri bulunmuyor. "windows aslında veriyi silmez üzerine yazar" sözünü eminim duymuşsundur bu hdd için geçerli ama ssd yi bilmiyorum. bunu yaptıktan sonra muhtemelen verilerin bulunmayacaktır. önemli nokta bütün verileri önceden silmek böylece üzerine yazılabilir olsunOnları tam çözemedim Low level format veriyi geri getirir mi getirmez mi tartışmasına girmişler.
Bilgisayarım laptop ve tek bir ssd var. Windows'da bunun içine yüklü. Rica etsem yapmam gereken adımları biraz detaylı açıklar mısın?
İçinden gerekli verileri başka bir yere aktardım ama Windows'u sıfırlamadım henüz. Bu andan itibaren yapmam gerekenleri yazarsan sevinirim.
Bu komutu yazdığımda tamamen disk silinecekse Windows'a bir şey olmaz değil mi? Ona göre bir USB yazabilirim Windows kurmak için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.