Sedef pastanesindeki kız ile tanışmak

batu_1341

Decapat
Katılım
30 Haziran 2023
Mesajlar
60
Selam aleyküm hemen konuya gireceğim bizim burada sedef pastanesi diye bir yer var.
Aile solunu annemle çay içmeye falan gidiyoruz. Neyse orada 2 tane çalışan kız var bir tanesi çok hoşlandım kızdan arkadaşlık kurmak istiyorum.
Annem yanımda oldu için konuşamıyorum kızı söylemek istiyorum. Nasılsınız arkadaş olabilir miyiz diye tam diyeceğim utanıyorum söyleyemiyorum.
Yaşım 20, 20 yaşıma kadar iç bir kız ile konuşmadım, ilk olacak ama utanıyorum, konuşamıyorum. Hem insanlar var hem de aşağıda erkekler oldu için konuşamıyorum.
Kızın sevgilisi falan varsa ondan korkuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka ben lisede, üniversitede çok sosyal biriydim, onun öncesinde ben de utangaçtım, dönem fark etmez sonuçta bir noktada açılıyorsun ve açılma sebebin de denemek, kaybetmek, kazanmak böyle şeylerin hepsinin ayrı bir güzelliğinin olması oluyor.

Saygılı ve güvenli hareket ettiğin sürece denemekten zarar gelmez. Biraz hızlı koşabiliyorsan olası tüm aksiliklerden de sıyrılabilirsin diye düşünüyorum.

Misal senin durumunda ben o kızla konuşmak isteseydim ailemin yanında da yapmak istemediğimizi varsayalım, lavaboya gidiyorum ayağına giderken kızla denk gitmeye çalışıp iletişime geçerdim. Herkesin iletişim tarzı farklıdır ben genelde direkt elimi uzatırım en kötü olasılıkta insanlar ayıp olmasın diye tutar, sonrasında İstanbul beyefendisi diksiyonu ile cümleler değişken olsa da ana teması tanışmak için bir şeyler içmek olan bir teklifte bulunurum.

Kabul edeer etmez orası ilk izlenimine, karşındakinin nelere dikkat ettiğine, beklentilerine bir sürü değişkene bağlı oraları hiç düşünmemelisin. Just try it. Bazen yeri geliyor ulan bu karı bana nasıl baktı diyorsun çünkü piyasada özgüvenli olmak çok iş yapıyor. Şuan karşındaki şu yazını okusa ne düşünür? Bunu hayal et ve nasıl biri ister diye hayal et sonra o kişi olmak için kendini geliştirebilirsin.

NOT: Nasılsınız? Arkadaş olabilir miyiz ne birader? Tamam, zamanla gelişir ama ne biliyim biraz daha yaratıcı ol. Mesela "Kolay gelsin, ben Batuhan" diyerek elini uzattın, tokalaşırken başlamak sureti ile "Bütün gün çayın kahvenin içindesin mesai sonrasında da mı kahve diyebilirsin ama birer kahve içip sohbet edelim mi seninle tanışmak istiyorum" diyebilirsin. Göz temasını yere başka yere kaçırırsan büyük iletişim sıçışıdır bu, bunu heyecanlanmadığın insanlarla pratik yaparak geliştir.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı