Şehir değiştirmek

Seninle niye köylü diye dalga geçsinler? İstanbul'dan gelecek olan sen değil misin?
Yani bilmiyorum reis sen samsunu nasıl biliyorsun peki

Sanki Esenyurt'ta herkes Lyon Fransızcası konuşuyordu...
Arnavutköy, ondan önce Başakşehir
Eğitim için Esenyurt

Yok be kanka bir şey olmaz büyük ihtimal sana her şey normal gelir hatta o derece rahat ol.
Reis sen ce nasil bir yer Samsun

Gideceğin yerdeki insanların konuşmasından korkacağına önce kendi üslubuna dikkat edip düzeltmeni tavsiye ediyorum, saçma bir kafa yapısına sahipsin. Bu ülkenin doğusu batısı, güneyi kuzeyi diye bir şey yok. Bizi biz yapan, bu şivelerimiz, gelenek göreneklerimizdir. Ve genelde böyle şivesinden, ağzından dolayı hep küçük görülen insanlar hayatında görebileceğin en düzgün, samimi, iyi insanlardır. Belki yanlış bir şey kasdetmedin fakat sözlerini düşünerek yazmanı öneriyorum. Ayrıca korkacağın da bir şey yok, alışırsın zamanla.

Samsun Karadeniz'in şehir diyebileceğiniz tek ili değil mi ben mi yanlış biliyorum? Miami gibi sahili falan. Okyanusal iklim. Bereketli ovalar. Kuş cennetine sahip. Yemyeşil. Fındığı bol. Ben böyle bilirim orayı.
Abi benim korkum samsun yani nasıl bir yer insanlar nasıl okuldaki insanlar nasıl ben kimseye hayvan demedim

Gideceğin yerdeki insanların konuşmasından korkacağına önce kendi üslubuna dikkat edip düzeltmeni tavsiye ediyorum, saçma bir kafa yapısına sahipsin. Bu ülkenin doğusu batısı, güneyi kuzeyi diye bir şey yok. Bizi biz yapan, bu şivelerimiz, gelenek göreneklerimizdir. Ve genelde böyle şivesinden, ağzından dolayı hep küçük görülen insanlar hayatında görebileceğin en düzgün, samimi, iyi insanlardır. Belki yanlış bir şey kasdetmedin fakat sözlerini düşünerek yazmanı öneriyorum.
Abi anlamdiniz demek istediğimi
Demek istediğim İstanbul'da insanlara alıştım
Orda ya garip gelirse
İnsanları çok farklı gelirse
Niye linclediniz bu kadar herkes yanlış anladi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı