Merhabalar. 8. sınıf öğrencisiyim puanım tahmini 494,7. Sakarya'da oturuyorum ve burada en yüksek lisenin puanı 486. İstanbul'da Çapa'yı düşünüyorum. Sizce gitmeli miyim? Lisede şehir dışı erken midir, zorlanır mıyım? Şimdiden teşekkürler.
Fen Lisesi düşünüyorum ama halen tabi düşünme aşamasındayım orasını da değerlendiririmCağaloğlu Anadolu Lisesi'ni öneririm, gayet güzel ve rahat bir okul.
Anladım. Zaten liseye ziyaret etmeyi, öğrenci yorumlarını da almayı planlıyorum. Şehir dışında da yapabiliceğimi düşünüyorum. Zaten biraz annemle vs. aile içi problemlerim var. Bir anda 2 erkek kardeşim olunca hep kendi işlerimi kendim hallettim. Halen de bir kursa dahi gidicek olsam gider kendim görüşürüm kendim hallederim. Sadece duygusal yönden zorlanabilirim. Babamdan ayrı kalmak, arkadaşlarımdan ayrılmak yeni arkadaş çevresi yaapnilir miyim falan. Ama eğer burada kalırsam aynı liseye gidiceğim arkadaşlarım da var. Bu şekilde.Yukarıda arkadaşın dediği gibi, önemli olan öğretmen kalitesi. Benim okulum İstiklal Caddesi'nin altında kalıyordu, bildiğin bir apartman binası idi. Görsen okulu bırakırsın ama öğretmenlerimizin geneli iyi idi.
Zorlanıp, zorlanmayacağım senin kişiliğine bağlı biraz. Mesela yurt odasında, ilk başta tanımadığın kişiler ile ortak tuvalet kullanabilecek misin? Yemeklerini yiyebilecek misin? Tanıdığın birinin yanı ise orada rahat edebilecek misin? Ben şahsen yapamazdım ama yapan tanıdığım var. O rahat, ben değilim.
Ayrıca, lise için kendini çok sıkma, en rahat edeceğin yeri seç. En rahat dönemlerin lise dönemleri ve üniversite dönemleri. Sonra b*ka sarıyor her şey. Okulun en yüksek puanlı olsa bile, sen bir şeyler yapmadıkça yine istediğin üniversiteyi kazanman çok zor.![]()
Bu ve bunun gibi liselerde feni anadolusu yok kardeşim.Fen Lisesi düşünüyorum ama halen tabi düşünme aşamasındayım orasını da değerlendiririm