Render almasam inanacağım da bi' gülme tutuyor biliyor musun?
4K Ultra oyun oynatmaz. Ama 4K oyun oynatır canım. 2013 yılında çıkan GTX 770'le bile 4K oyun oynuyordum o yıllarda. Ki bu kart şuan da güncel olarak GTX 1050 Ti ile eşdeğer güce sahip. GTX 1650'nin 1050 Ti'den %29,8 daha güçlü[1] olduğunu düşünürsek 4K Medium ve High ayarlarda yada 2K Ultra ayarlarda sorunsuzca "akıcı" oynayabileceğini varsayabiliriz. Ki bu dediklerimi zaten Notebookcheck'in sahip olduğu benchmark arşivine bakarak da görebiliriz. 4K Ultra'da AAA oyunların ortalaması 15-20 FPS[2] civarında seyrediyor. AA ve birkaç texture ayarının düşürülmesi ile 4K'da akıcı bir şekilde oynayabilir.
[1]*
NVIDIA GeForce GTX 1650 Mobile Specs | TechPowerUp GPU Database
[2]*
NVIDIA GeForce GTX 1650 (Laptop) GPU - NotebookCheck.net Tech
Aaah, aaaaah. Kullanmadığın şeyler hakkında ne çok yorum yapıyorsun sen öyle. Bal gibi de anlaşılır. Küçücük (5.1", 5.7") telefonlarımızda bile bulunan 2K ekranlar farkını bariz belli ediyor. 15.6" boyutta mı belli etmeyecek? (Ki ediyor, merak etme sen. 13.3" ekranda 3K panelin hazzını deneyimlemiş miydin hiç?)
Depends on context my friend. Günlük ofis işlemleri için evet, gereksiz. Ama üretkenlik için 2000 lira değil, 4000 lira olsun yine de o panel farkına değer. Bak diyorum ya, hiç kullanmadın galiba üretkenlik gerektiren yazılımları. Çalışma alanın ne kadar büyük olursa o kadar rahat çalışırsın, projeden kopmazsın. Zırt pırt projenin bir orasına bir burasına kendini ışınlamazsın. Ama tabi deneyimin olmadığı için bunu anlaman zor. Zira deneyimin oyunlardan oluşmakta.
Bak sana tavsiyem o RTX 2060 Mobil ekran kartını oyunlar dışında az biraz başka işler içinde kullan.
Neyse, konu sahibi konuya açıklık getirmiş zaten. Alıcı Mac tercih edecekmiş. Bize de güle güle kullansın demek düşer. Bu saatten sonra sana ek açıklama yapmakla vakit kaybetmeyeceğim. Yeteri kadar yaptım zira.