Sennheiser CX 300S Kulaklık İncelemesi

Herkese selam arkadaşlar,

Yaklaşık bir hafta önce aldım kulaklığı. Özellikle internette çelişkili o kadar yorum varken ben de kullanıcı odaklı ve günlük hayat odaklı olarak bu kulaklık ile ilgili deneyimlerimi yazayım dedim. Çünkü kafalar çok karışık belli:) Teknik detay falan o kısımlara girmeyeceğim çünkü ne bir müzik uzmanıyım ne de teknik detaylara boğulan biriyim. Günlük kullanıcıyım sadece;) Görselleri temsili koyuyorum ne demek istediğimi anlatmak için.

Ben bu kulaklığın kırmızı olanını aldım. Normalde 470-490 TL gibi bir fiyata satılan kulaklığı N11 üzerinden kampanya ile 299 TL'ye aldım. Sepette de 25 TL gibi bir indirimim varmış ve sonuç olarak bu kulaklık bana 275 TL gibi bir fiyata geldi. Siyah olanı ucuz biliyorum fakat kırmızı olan kendini baya gösteriyor. Ha ama sırf kırmızı diye 100-150 TL fazla asla vermem orası kesin. Kampanya olmasaydı hayatta almazdım. Kargo olarak da baya balonlu yastık poşet ve güzel bir kutulama ile geldi. Beğendim yani. Almak isteyenler için deneyimlerimi ve gözlemlerimi paylaşayım.

Kablo:

Öncelikle kablo konusunda yassı ve sağlam bir kablo tercih etmişler. Bunu çok sevdim. Çünkü CX 200 Street veya CX 80S gibi kulaklıkların kabloları o kadar ince ki insan cebinden çıkartırken resmen korkuyor. Bu kablo ise resmen hissiyatı ile güven veriyor bence. Jak olarak da iPhone ile uyumlu. Yani uyumlu derken ara dönüştürücü bazı kulaklıklara tam oturmuyordu. Sallandığı için cızırtı olabiliyor. Bu kulaklıkta böyle bir şey yaşamadım, tam oturuyor.

1_org_zoom.jpg


Kutu İçeriği:

Kutu içeriği olarak kulaklık, işe yaramayan kullanıcı belgeleri, fazladan üç çift farklı boyutlarda kulaklık pedi ve taşıma çantası geliyor. Ek olarak satıcı içerisine iki adet de şeker bırakmış:) Bence hoş olmuş:) Önceki modellerde toplam üç çift kulaklık pedi gelirdi ama bu sefer kulaklığın üstündeki hariç üç çift farklı boyutlarda ped gelmiş. Kulak şekline göre daha fazla seçenek demek bu. Bence güzel. Yanında taşıma çantası da geliyor. Kaliteli bir malzemesi var. Ben çantaya biraz önem veriyorum. Çünkü cepteyken biraz hijyen takıntısı olanlar için iyi oluyor. Öbür türlü pantolon cebindeki tozlar kulağa kaçabilir bence. Kutu içeriği bence olması gereken gibi. Beni tatmin etti.

sennheisercx300s_0005_layer6.jpg


Rahatlık:

Bir haftadır hem bilgisayarda hem iPhone ile kullanıyorum. Açıkçası hiç ağrı veya rahatsızlık hissetmedim şu ana kadar. Pedler CX 200 Street'ten biraz daha yumuşak bence. Bilgisayar oyunlarında ses gayet başarılı. Yani sağ sol dengesi ve geçişler gayet güzel ve anlaşılır. Müzik dinlerken de aynen. Özellikle sağ sol geçişi yapan bir şarkı dinlerseniz geçişi farkediyorsunuz (Örneğin Fight Club şarkısında Ezhel kısmında "sağım dolu p.., solum dolu p..." kısmında net anlayabilirsiniz.) Yürürken müzik dinlediğinizde dertlerden biri de kablonun dolanmaya veya kıvrılmaya müsait olmasıdır. Ama bu kulaklıktaki yassı tasarım daha rahat bence. Dolanmaz demiyorum ama standart kablolara göre daha rahat bence.

sennheiser_cx_300s_base.jpg


Ses Kalitesi:

Gelelim zurnanın zırt dediği yere:) Bu kulaklığı alırken okuduğum o kadar zıt yorumlar var ki kafa karışmaması elde değil. Aynı gün almış adamlar birisi bass yok demiş öbürü basslar resmen coşuyor diyor:) Bence bass olarak gayet tok ve başarılı bir kulaklık bu. Ses çok temiz ve pürüssüz. Bass ve tiz kısımlarında geçişler ve akış gayet güzel geldi bana. Tabii bunda kullandığınız cihazında çıkışı önemli unutmamak gerek. Ben iPhone ve bilgisayarda deniyorum. Ama tırt bir telefon veya mp3 çalarda başarısız olabilir mutlaka. Sonuçta kulaklık bu da yani:) Mikrofondan sesler karşıya temiz şekilde iletiliyor. Fakat kulaklık çok yukarda bence. Hafif yanakta geriye kayıyor ve gürültülü bir yerde konuşuyorsanız karşıdaki "efendim?" diyebiliyor ara sıra. Yalnız beğenmediğim bir özelliği var. Ses seviyesi bence çok düşük. CX 200 Street daha yüksek veriyor sesi. Bu kulaklık için ya bir ayar yapmak lazım ya da benim gördüğüm kadarıyla sesi baya bir açmak gerekiyor. Telefon konuşması sırasında da bu sorunu yaşayabiliyorsunuz. Özellikle dış ortam ve gürültülü bir yerde ses seviyesi sorunu yaşatabilir.

Mikrofon üzerinde kontrolcü olması zaten tercih sebebimdi. Çünkü önceki kulaklıkta bunun derdini yaşadım. Hem müzik geçişi hem gelen aramayı cevaplama konusunda çok rahat oluyor. Olmazsa olmazım olduğunu anladım:)

10193643012146.jpg


Sonuç:

Bence gayet güzel bir kulaklık. Alan kişiyi üzmeyeceği kesin. Sennheiser kalitesinden zaten hep memnun kalmıştım ve bu da beni yanıltmadı. Ses seviyesi düşüklüğü dışında bir eksiğini görmedim açıkçası. Yanında gelen kulaklık pedleri ve taşıma çantası, mikrofon ve kontrolcü olması gayet güzel. Kablo dizaynı da insana güven veriyor bence. Ama asla sırf kırmızı diye 480 TL vermem bu kulaklığa orası kesin. Kampanya denk getirmemiş olsam siyahını alır geçerdim. Özellikle bu kulaklığı takip eden @FantastikTürk 'ün işine yarayabilir ve alırken bilgisiyle bana yardımcı olan @Bitflex 'a teşekkür ederim yardımı için. Sorusu olan varsa seve seve cevaplayabilirim.

Artılar:
+
Basslar gayet güzel
+ Kablo daha sağlam
+ Taşıma çantası
+ Toplam 4 çift kulaklık pedi
+ Mikrofon ve kontrolcü
Eksiler:
-
Ses seviyesi düşük.
- Kırmızı ürün için çok yüksek fiyat

Bu arada daha önceden Sennheiser CX 200 Street II kulaklığı deneyimlemiştim. İlgilenen olursa ona da bakabilirler.

 
Bu kulaklığı alırken okuduğum o kadar zıt yorumlar var ki kafa karışmaması elde değil.

O durum her yerde var. Ben çok yaşadım.

Ama tırt bir telefon veya MP3 çalarda başarısız olabilir mutlaka.

Böyle deneyenler kötü yorum yapıyor bilmeden işte.

Ses seviyesi bence çok düşük.

Markanın yeni politikası olmalı. Sesi yeterli, zararsız seviyede tutuyorlar. Bence hoş.
 
Markanın yeni politikası olmalı. Sesi yeterli, zararsız seviyede tutuyorlar. Bence hoş.
Spotify üzerinden en iyi ses kalitesini kaldırınca bu sorun kalkıyor ortadan. Sanırım sesi korumak için Spotify kesiyormuş seslleri.
 
Kulaklığı taktığınızda ses kalitesinden dolayı 20 liralık bir kulaklık sanabilirsiniz. Kesinlikle ekolayzer ayarı yapmanız gerekiyor. Birkaç gün uğraşsam da ideal denebilecek ayarlara ulaştım. Tabi bu ayarlar kulaklığın takıldığı cihaza göre de farklılık gösterebilir ama genel anlamda bir fikir vereceğini düşünüyorum. Ayarları Equalizer APO ve Peace kullanarak yaptım. İkisini de kurmak oldukça basit ve ücretsiz. Bu kulaklığı ayar yapmadan kullananlara sabır diliyorum. Ayar yapılmadan inanılmaz derecede kötü bir sesi var. Ama ayardan sonra şu ana kadar kullandığım en iyi kulaklık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Ekran Görüntüsü (45).png
 

Geri
Yukarı