SEO için anahtar kelime nereden bulunur?

453476

Megapat
Makaleler
1
Kolay gelsin.

Bazı konularla ilgili anahtar kelimeleri bulmak istiyorum. Mesela birisi film önerisi almak istediğinde internete "en iyi filmler", "en güzel filmler" veya "efsane filmler" gibi şeyler yazarak arama yapar. Ben anahtar kelime araştırması için bu aramaları nasıl görebilirim? Yani film önerisi almak istendiği zaman kullanıcıların neler aradıklarını görmek istiyorum. Bunu sağlayan bir anahtar kelime araştırma sitesi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
There are a number of tools available online that you can use like Google keyword planner, SEMrush, Ahrefs, etc. In order to understand the current trends you can also use Google Trends or AnswerThePublic. I find SEMrush to be the best.

Uzun süredir seo ile uğraşıyorum. Şahsen kullandığım araçlar şu şekilde:

Google Anahtar Kelime Aracı: En temel ve bence en iyi araç. Sonuçta diğer araçların hepsi dış kaynaklı. Google burada direkt kendi verisini sunuyor.
Link: Találja meg a megfelelő kulcsszavakat kutatási eszközeinkkel – Google Ads

Keywordtools: Dış kaynaklı araçlar arasında anahtar kelime araştırması yapmak için (özellikle tr dilde) en iyisi. Veri kümesi çok geniş.
Link: Keyword Tool ⚠️ Google Keyword Planner【Search FREE】
Not: Ücretsiz üyelik pek bir şey sunmuyor. İmkanınız varsa paralı üyelik alın.

Wordtracker: TR dil için harika değil ama temel olarak bazı şeyleri sunuyor. Bir de ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Link: Free Keyword Research Tool from Wordtracker

Semrush, Ahrefs gibi araçlar zaten çoğu kişi tarafından biliniyor. Aslında en iyilerinden biris ahrefs çünkü veri kümesi TR dil için çok geniş. Ama paralı üyelik istiyor. Semrush'a da göz atabilirsiniz, ücretsiz demo üyelik veriyor.

Ben şahsen anahtar kelime araştırmalarını aşağıdaki kaynaklardan öğrendim. İstersen buralara da bir göz atabilirsin. Nasıl yapılacağını, taktikleri vs. daha iyi anlarsın.

How to Do Keyword Research for SEO: A Beginner's Guide
How to Use Semrush for Keyword Research
Keyword Research (Anahtar Kelime Araştırması) Nedir? - seoart.com
Keyword Research: An In-Depth Beginner’s Guide
Keyword Research: The Beginner’s Guide by Ahrefs

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı